Näin Nokia vastaa veronkiertosyytöksiin: "Olemme toimineet oikein" - Uutiset - Ilta-Sanomat

Näin Nokia vastaa veronkiertosyytöksiin: "Olemme toimineet oikein"

Nokia puolustaa viranomaisten sakottamaa toimintaansa voimakkaasti. Emme ole rikkoneet lainsäädäntöä, viestintäpäällikkö kertoi Ilta-Sanomille.

28.3.2013 13:44

Intian viranomaisten mukaan Nokia on kiertänyt veroja noin 300 miljoonan euron edestä. Nokiasta kielletään, että Intian lainsäädäntöä olisi rikottu.

- Olemme vastaanottaneet ilmoituksen Intian veroviranomaisilta. Katsomme edelleenkin toimineemme sekä Intian lainsäädännön mukaisesti että Suomen ja Intian hallitusten sopiman verosopimuksen mukaisesti, ja puolustamme toimintaamme voimakkaasti, Nokian viestintäpäällikkö Tomi Kuuppelomäki kertoo Ilta-Sanomille.

Nokia on ilmoittanut Delhin korkeimman oikeuden lykänneen vaatimuksen toimeenpanoa. Kuuppelomäen mukaan Nokian Intian toimintojen aloittamisesta lähtien viranomaiset ovat tehneet säännöllisiä tarkistuksia.

Toimintatavat on vahvistettu sekä Intian että Suomen veroviranomaisten toimesta osana säännönmukaista verotusta.

- Teemme yhteistyötä Intian veroviranomaisten kanssa paikallisen lainsäädännön mukaisesti. Nokia on toiminut Intiassa pitkään ja toivomme, että voimme selvittää asian yhdessä nopeasti ja asianmukaisesti.

Nokia ei ole kertonut sakkojen suuruutta julkisuuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?