Isä löi poikaansa lihakirveellä - sata tikkiä päähän - Uutiset - Ilta-Sanomat

Isä löi poikaansa lihakirveellä - sata tikkiä päähän

Poikaansa lihakirveellä lyönyttä isää syytetään murhan yrityksestä.

14.2.2011 14:10

63-vuotias isä löi 410 grammaa painavalla ja noin 18 sentin pituisella terällä varustetulla lihakirveellä eli ns. kiinalaisella kokkiveitsellä 37-vuotiasta poikaansa ainakin 20 kertaa.

Teko tapahtui viime joulukuussa Kontulassa Helsingissä. Pojan päähän ommeltiin noin sata tikkiä.

Pojan mukaan isä hyökkäsi hänen kimppuunsa täysin yllättäen takaapäin keskellä päivää, kun hän oli tietokoneella. Pojan mukaan tekoa ei edeltänyt riitaa. Iskut osuivat päähän ja käsiin, joilla poika yritti suojata itseään. Poika onnistui työntämään isän sohvaa kohti, jolloin isä kaatui ja poika pääsi pakenemaan rappukäytävään.

Isä seurasi poikaansa rappuun. Rappukäytävässä poika huusi apua ja hakkasi hädissään naapureiden ovia. Yksi naapureista havahtui hätään ja näki, kuinka rappukäytävässä isä vielä iski poikaansa lihakirveellä. Naapuri hälytti apua ja huusi: lopettakaa! Naapurin koira alkoi myös haukkua, mikä pojan mukaan pelästytti isän. Tuolloin poika sai viimein lihakirveen pois isän kädestä.

Pojan mukaan isä oli sanonut lyömisen syyksi sen, että poika ei auttanut isää saamaan äitiä takaisin kotiin. Äiti oli muuttanut pois kotoa noin kaksi kuukautta aikaisemmin turvakotiin.

Isän mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut surmata poikaansa. Isän mukaan hän on syyllistynyt korkeintaan törkeään pahoinpitelyyn.

Osa haavoista ulottui kalloon asti. Lääkärin mukaan vähänkin huonommalla onnella joku iskuista olisi voinut katkaista ison verisuonen ja johtaa hengenvaaralliseen vuotoon.

Isä passitettiin mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen mielentilatutkimuksen valmistuttua myöhemmin keväällä.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?