Näin Tuukka Rask nousi NHL:n supertähdeksi – muisteli isossa henkilökuvassa, miten jätti koulun kesken: ”Siellä hitsailtiin putkia pari kuukautta”

Näin Tuukka Rask nousi NHL:n supertähdeksi – muisteli isossa henkilökuvassa, miten jätti koulun kesken: ”Siellä hitsailtiin putkia pari kuukautta”

Julkaistu:

Urheilulehden Parhaat
Tuukka Rask nousi NHL:n huippumaalivahdiksi jo vuosikymmenen vaihteessa. Lue tästä Raskin henkilökuva keväältä 2010.
Du-du-duddu-du, alustaa urkuri Bostonin TD Gardenissa.

»Tuuk-ka!» 17000 ihmistä huutaa kuin joukko Pavlovin koiria.

Du-du-duddu-du - Tuuk-ka! toistuu pari kertaa erässä.

Kun Rask jälleen kerran torjuu eleettömästi jonkun Philadelphia Flyersin laukauksen, mylvii yleisö »tuuuuuuuuuk» Raskin etunimen alkukirjaimia tapaillen. Huuto kuulostaa etäiseltä sumutorvelta.

Neljä nuorta miestä on maalannut paksulla mustalla värillä vatsoihinsa kirjaimet R-A-S-K. He esittelevät kirjaimia kuin Scandinavian Hunks sixpackejaan.

Katsomossa on kylttejä, joissa lukee Tuukka time – Tuukan aika.

Se on koittanut.

Ja paljon nopeammin kuin kukaan – muu kuin ehkä Rask itse – osasi ajatella.

Maalivahtilahjakkuus, joka »käveli intin Cooperin testissä tonnikahdeksansataa», kuten Tampereen Ilveksen aikainen pelikaveri Sami Sandell muistaa, on venynyt tällä kaudella melkoisiin saavutuksiin.


Toisin kuin monet muista NHL:n pudotuspeleissä yhä jatkavista nuorista ja kokemattomista maalivahdeista, Rask ei joutunut ykkösvastuuseen. Hän pelasi aseman itselleen. Hän vei paikan Tim Thomasilta, joka palkittiin viime kauden päätteeksi NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophyllä.

23-vuotiaan savonlinnalaisen saavutus on yksi tämän NHL-kauden kovimmista suomalaistarinoista. Se on yksi koko NHL-kauden tarinoista, sillä nyt Rask on johdattamassa runkosarjassa epätasaisesti pelanneen Bostonin konferenssifinaaliin.

Hän on suurin syy Bostonin kevätmenestykseen. Voi olla yllätys monille, muttei Tuukka Raskin tunteville.

On pieni poika, häkki ja itse tehdyt polvisuojat, maalivahdin hanska ja kilpikäsine. Ja on kova halu.

Raskin kummisetä (Irja-äidin veli) Jussi Huttunen muistaa nuoresta Tuukasta ensimmäiseksi intohimon olla maalivahti.

»Tuukalla oli jo alle kaksivuotiaana hirveä palo tehdä sitä hommaa», vakuuttaa Huttunen, entinen SaPKon ja LaiPan maalivahti.

Maalivahtina hän oli, tahtomattaankin, yksi suurimmista Tuukka-pojan innoittajista.

»Hänelle piti ampuilla kiekkoa tuntikausia. Ei olisi malttanut syömään välillä lähteä», Huttunen muistaa talvia 20 vuotta sitten Savonlinnassa.

»Tärkeintä oli, että hänelle sai ammuttua kiekon hanskaan, että hän sai tehtyä tyylikkään torjunnan.»

Moni muu maalivahti on aikoinaan työnnetty maaliin, mutta Rask syntyi maalivahdiksi. Se on antanut hänelle ainutlaatuiset eväät jääkiekon mystisimpään ammattiin.

»Mieletön pallosilmä hänellä on. Mikä pallopeli tahansa, hän hallitsee sen heti», Sandell sanoo.

Rask on alkanut ottaa koppeja jo paljon ennen kuin hänen kroppansa motoriikka on ollut lähelläkään valmista. Hän oppi ottamaan koppeja ennen kuin sitomaan kengännauhansa.

»Niin kauan kuin muistan, olen halunnut olla maalivahti. Ei ole ikinä tullut sellaista päivää, että olisi tarvinnut miettiä jotain muuta», Rask sanoo.

»Ehkä se tulee luonteesta. Toiset haluavat tehdä maaleja, toiset haluavat varjella sitä.»

Sitten hän hymähtää.

»Tai sit syy on vaan se, että olen niin laiska luonne; en jaksa luistella päädystä päätyyn.»

Moni, joka ei tunne Raskia, olisi valmis sanomaan, että jälkimmäinen on tärkein syy. Sillä kesti pitkään ennen kuin häntä edes alettiin pitää urheilijana.


Rask astelee Bostonin italialaiskaupunginosan North Endin katuja kuin kotonaan. Hän asuu kivenheiton päässä Bostonin vanhimmasta kaupunginosasta. Toiseen suuntaan on vajaa kilometri työpaikalle TD Centeriin. Sinnekin Rask useimmiten kävelee.

»Nyt pudotuspelien aikaan on joutunut menemään autolla. Muuten kestää niin pitkään mennä fanijoukon läpi», Rask hymähtää.

Eikä hän saa olla rauhassa North Endissäkään.

»Tuukka! Great game. Awesome», huutaa olutpatteria kantava nuori mies kadun toiselta puolelta.

»Tuukka! Is it really you? Cool! Can we take a picture?» paidaton kaksikko pysäyttää Raskin, joka kohteliaasti suostuu.

IPhonen muistiin tallentuu kuva kahdesta innosta tärisevästä nuorukaisesta ja pitkästä tummatukkaisesta suomalaisesta, jonka suunpielessä vilahtaa pieni hymyntapainen.

Bruins on palannut bostonilaisten elämään. Vaikka urheilubaarien televisioissa pyörivätkin mieluummin Celtics ja Red Sox, on Big Bad Bruinsillekin paikkansa.

Yksi syistä on Rask. Rask ei näytä olevan huomiosta moksiskaan. Hänessä ei näy merkkejä hetkessä kasvaneen julkisuuden tai tähteyden vaikutuksista, melkein päinvastoin. Paineet ja asema vaikuttavat vain vanhentaneen häntä.

Se on ollut yksi suuri keskustelunaihe Bostonin ympärillä. Miten 23-vuotias tulokasmaalivahti pystyy olemaan niin rauhallinen ja keskittynyt, vaikka koko organisaation paino on hänen yhä hennoilla olkapäillään? Miten Raskiin ei näytä vaikuttavan millään tavalla helppo maali tai selkääntaputtelijoiden kasvanut massa?

»Tuukka on käytännössä kaksivuotiaasta asti tehnyt sitä työtä», kummisetä Jussi Huttunen sanoo.

»Hän on tehnyt koko ikänsä niin määrätietoisesti töitä sen eteen, että on joskus huippu, joten mikään sen mukana tuleva ei yllätä häntä.»

Rask eteni tasaisesti juniorijoukkueissa, mutta teini-iässä, kun hän venyi rutkasti pituutta, hänet alettiin huomata kansallisella tasolla. Hän nousi sanonnan kaikissa merkityksissä muita päätä korkeammalle. Tulivat valinnat aluejoukkueeseen ja lopulta alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen.

»Oikeastaan silloin vasta aloin ajatella, että tästä voi tulla jotakin. Maajoukkuevalinta oli kova juttu», Rask kertoo.

»Jos olisi aina ajatellut, että on hyvä, olisin tuskin tässä nyt.»

Muuten hän ei millään tavalla tuo esille määrätietoisuuttaan tai kilpailullisuuttaan, joka työntyy väkevästi esiin lähipiiriläisten puheista. Samalla jäi toinen laji jalkapallo, jossa Rask oli myös edennyt aluejoukkueeseen, jopa sen kapteeniksi. Voimakas pituuskasvu tuhosi liikkuvuutta ja ketteryyttä, joten »en pysynyt enää niin hyvin mukana».

Kun Rask sai kutsun Pohjola-leirille, päätti kummisetä sponsoroida maalivahdin alulle uuden varustesetin.

»Ajattelin, ettei tarvitse mennä sinne muiden joukkoon vanhoilla varusteilla. Tiesin vanhana maalivahtina, että kunnon varusteilla on iso henkinen merkitys», Huttunen kertoo.

»Hankittiin vimpan päälle varusteet. Tuukka tuli niitä hakemaan isänsä kanssa ja sanoin, että näihin on kaksi ehtoa. Ensimmäinen on se, että palautat ne, kun et enää tarvitse. Ja toinen on, että kun olet NHL:ssä ja miljonääri, ostat mulle Harrikan. Tuukka sanoi, että siihen ei mene monta vuotta...»

Varusteet on sittemmin palautettu Huttusen kellariin, mutta toista ehtoa ei ole täytetty. Voi silti olla, että Huttunen ajelee ensi kesänä Savonlinnan maisemissa upouudella Harley Davidsonilla. Boston Globe raportoi jo talvella, että Raskin saavuttamat voitot, ottelumäärä sekä liigan paras torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo nostavat hänen tämän kauden ansionsa yli kolmeen miljoonaan dollariin.

Raskin peruspalkka tulokassopimuksen viimeisenä kautena on 850 000 dollaria, mutta huikeat otteet runkosarjassa toivat hänelle maksimaaliset bonukset, jotka hänen agenttinsa (Bill Zito, Markus Lehto ja Simo Niiranen) olivat tulokassopimukseen neuvotelleet.


Tuskin Bruinskaan uskoi, että Rask syrjäyttää Thomasin jo tulokassopimuksensa aikana. Olihan tämä vasta hänen ensimmäinen kautensa NHL:ssä.

Rask teki alkukaudesta, ollessaan vielä Thomasin kakkosvahti, kaksivuotisen ja 2,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joka astuu voimaan ensi syksynä. Hauskaa on, että NHL:n tämän hetken kenties kuuminta vahtia odottaa ensi kaudella pari miljoonaa pienempi tili kuin hän bonusten takia kuittasi läpimurtokaudellaan.

Huippulahjakas Rask oli huomattu myös Savonlinnan muurien ulkopuolella. Ilvekselle pelaajia siihen aikaan hankkinut eniten NHL-puolustaja Ville Sirén houkutteli 15-vuotiaan Raskin Tampereelle. Rask muutti Ilveksen pitkäaikaisen joukkueenjohtajan Hannu Soron luokse asumaan, meni ammattikouluun ja alkoi harjoitella A-nuorissa.

Ammattikoulu tosin jäi pian kesken. Suurtalouskokkilinjalla monien muiden tamperelaismaalivahtien tavoin aloittanut Rask kyllästyi nopeasti.

»Periaatteessa olin kiinnostunut kokkipuolesta, pidän itseäni ihan kelpo kokkina. Mutta se oli pelkkää teoriaa, ei ollenkaan mitä halusin», Rask sanoo.

Ongelmaksi muodostui harjoituksiin pääsy. Ikätoveri Perttu Lindgren, nykyinen Dallasin farmipelaaja, oli LVI-linjalla ja pääsi mukavasti harjoituksiin.

»Mulla meni ihan herne nenään, ja siirryin LVI-puolelle. Siellä hitsailtiin putkia pari kuukautta. Mä tiesin, ettei musta ikinä tule putkimiestä saati kiinteistönhoitajaa. Sinnittelin sen ekan lukukauden melkein loppuun, mutta kun huhtikuussa piti lähteä 18-vuotiaiden kisoihin, koulu vähän niin kuin jäi.»

Tampereella Rask tutustui nuorella urallaan aivan uuteen asiaan: harjoitteluun. Rask oli pitkä, mutta tavattoman laiha. Ja häntä pidettiin laiskana harjoittelijana.

»Ei kai voi sanoa, että olisin ollut laiska harjoittelemaan. Olen vain tykännyt tehdä niitä juttuja, joista tykkään. En ole todellakaan missään punttisalilla tai hiton juoksuradalla viihtynyt. Olen paljon mieluummin pelannut futista tai tehnyt jotain vastaavaa, mistä saa saman kunnon», Rask sanoo.

Hän kuitenkin myöntää, ettei kritiikki oheisharjoittelua kohtaan ole täysin tuulesta temmattua.

»Vielä Ilveksen aikoihin sitä ajatteli, että on niin paljon pelejä, että joutuu ottamaan lepoa reeneistä. Ja se meni välillä siihen, ettei antanut kaikkea treeneissä.»

Ilveksessä maalivahtivalmentajan toimi silloin Jussi Parkkila, joka alkoi työstää huippulahjakkuudesta oikeaa maalivahtia. »Jos yritettiin puhua jostain oheisharjoittelusta, se oli enemmän sanahelinää hänelle. Mutta positiivinen piirre on, että hän on erittäin kilpailullinen kaveri. Ei halua hävitä, oli sitten treeni tai peli», Parkkila muistaa.

»Pelattiin mitä peliä tahansa, Tuukka suuttui verisesti, jos hävisi», Jussi Huttunen kertoo.

Mutta Tuukka ei suuttunut muille, vain omille epäonnistumisilleen.

»Kukaan ei osaa laskea, miten monta mailaa on lyöty ylärimaan päreiksi. Kerran jonkun junioreissa pelatun isät vastaan pojat -pelin jälkeen hän potkaisi laitaan niin, että terä meni siitä läpi», Huttunen muistelee.

»Mutta kun hän pääsi ensimmäisen kerran nuorten maajoukkueeseen, olin varma, että poika menee pitkälle. Hänellä on ollut aina niin kova halu ja voitontahto.»

Esimerkiksi YouTubesta voi käydä katsomassa palan Raskin temperamenttia. Videolla Rask esittää kohtuullisen voimakkaasti oman näkemyksensä AHL:n ottelussa hänen taakseen tehdystä rankkarimaalista.

Muuttaminen 15-vuotiaana Savonlinnasta Tampereelle uusien pelikavereiden keskelle voi olla teini-iässä iso askel, mutta Rask otti muutoksen vastaan tyynesti.

»Hän ei tullut kulmien alta katsellen eikä jännittänyt eikä stressannut», Ilveksessä pelannut Sami Sandell sanoo.

»Siinä ei ollut yhtään ylimielisyyttä tai muuta, vaan hieno itseluottamus. Eleistä ja tekemisestä näki, että hän oli tullut ottamaan ykkösvahdin paikan.»

Joku saattoi tulkita Raskin itseluottamuksen elvistelyksi, mutta sitä se ei ollut.

»Luulen, että Tuukka meni ensin Providenceen ja myöhemmin Bostoniin ihan samalla asenteella. Tämän kauden menestys ei yllätä yhtään. Tuukalla on niin ilmiömäinen pallosilmä ja sellainen asenne, että jos hän sinne lähtee, hän myös paikan ottaa», Sandell sanoo.

Parkkila muistaa A-junioreiden pelimatkan Lahteen. Rask oli luonnollisesti unohtanut urheilijan aamiaisen, mutta ravitsi itsensä huoltoaseman kampaviinerillä.

»Sanoin Raskille, että tuossako se sun aamiaisesi sitten on? Rask siihen, että mitä väliä sillä mitä hän syö, jos pelaa nollapelin. Ja hän pelasi nollapelin», Parkkila naurahtaa.

»Ilman itseluottamusta ei voi olla hyvä maalivahti. Maalivahdilla pitää olla rajaton itseluottamus», Rask toteaa aivan samaan sävyyn kuin ilmoittaisi, että kas, ulkona paistaa aurinko.

Parkkila ei ole yllättynyt, että Rask on näinkin lyhyessä ajassa noussut NHL:n eliittivahdiksi.

»Hän on muutamissa asioissa huikeasti muita maalivahteja edellä», Parkkila sanoo.

»Hän on äärettömän nopea ja kropan hallinta on huikeaa. Ja kun hän liikkuu jäässä, paketti pysyy kasassa ja hän vaihtelee suuntia vaivattomasti. Hän lukee todella hyvin peliä, mikä on pienessä kaukalossa todella tärkeää.»

»Ja Tuukalla on ilmiömäinen kyky omaksua nopeasti uusia asioita. Totta kai joka saralla on tullut kehitystä, mutta erityisesti hän on mennyt fyysisesti eteenpäin. Ei hän vieläkään raskastekoinen kaveri ole, mutta hän on selkeästi ymmärtänyt lihashuollon merkityksen.»

Rask pelasi Ilveksen A-nuorissa kaksi kautta, joista jälkimmäisen päätteeksi voitti Suomen mestaruuden. Sitten hän nousikin liigajoukkueeseen ja nopeassa tahdissa SM-liigan kärkivahdiksi.

»Sanoin aina Tuukalle, että olet niin laiha, että susta saa röntgenkuvan taskulampulla», Ilveksessä Raskin kanssa kaudet 2005–07 pelannut NHL-veteraani Jyrki Lumme naureskelee.

»Tuukan harjoittelu ei ehkä ollut ihan siellä, missä se olisi voinut olla, mutta hän tsemppasi peleissä ja pisti itsensä likoon harjoituksissa aina täysillä.»

Toronto Maple Leafs varasi Raskin ykköskierroksella 2005 ja teki seuraavana kesänä kenties historiansa huonoimman pelaajakaupan vaihtamalla Raskin oikeudet maalivahti Andrew Raycroftiin.


Kahden SM-liigakauden jälkeen Rask suuntasi ensimmäiselle harjoitusleirilleen Bostoniin 2007, mutta se ei ollut menestys.

»Ihan huikeata kesää ei ollut vedetty eli ihan huippukunnossa ei tultu», Rask hymähtää.

Hän ei läpäissyt juoksutestiä, jossa juostaan 20 metrin matka kuudesti päästä päähän kolmena eri kertana.

»Keskiarvoajan pitää olla minuutti ja 2 sekuntia. Mulla taisi olla minuutti neljä tai viis. Ja totta kai siitä tuli shittiä», Rask sanoo.

Palautteen antaja oli Bostonin päävalmentaja Claude Julien, joka tänään ratsastaa maalivahdilla, jota piti muutama vuosi sitten täytenä raakileena.

»Harva, joka tulee ensimmäiselle harjoitusleirille, tietää mitä odottaa. Se tapahtuu kaikille», Julien sanoo.

»Hän on mennyt joka vuosi eteenpäin, tullut paremmaksi ja paremmaksi ja tehnyt juuri ne asiat, mitkä on pitänytkin. Ensimmäisenä vuonna hänellä ehkä oli vähän tekemistä harjoittelutapojensa suhteen, mutta hän on tehnyt kaikki asiat, joita olemme pyytäneet. Hän on ollut hyvin vastuuntuntoinen ja vastaanottavainen.»

Toiselle harjoitusleirille toissa syksynä Rask meni entistä päättäväisempänä. Siksi hänelle oli karmea pettymys, kun hänet lähetettiin farmiin.

»Harjoittelin kovempaa ja ajattelin, ettei ainakaan tule sanomista. Sillä asenteella läksin, että otan sen paikan, vaikka kaikki sanoivat, ettei se ole mahdollista», Rask kertoo.

Joukkueella oli kaksi maalivahtia yksisuuntaisilla sopimuksilla, Thomas ja Manny Fernandez, joten oli selvää, että tulokassopimuksella ollut pelaaja palautetaan farmiin.

»Voit kuvitella, miltä se tuntuu, kun sanotaan, että olit paras veskari harjoitusleirillä, mutta lähetetään alas.»

»Pari päivää se painoi, mutta sitten ajattelin, että ei auta kuin treenata joka päivä tosissaan. Ensimmäisenä kautena oli nähtävissä sitäkin, että en aina ottanut treeneissä ihan täysillä», Rask myöntää.

Pettymyksen myötä lahjakkuudesta alkoi viime kauden aikana muovautua täysverinen ammattilainen.

»Harjoittelu muuttui viime vuonna ihan täysin. Ymmärsin, ettei pelkillä lahjoilla voi päästä minnekään», Rask sanoo suoraan.

»Ikinä ei ole ollut painon kanssa ongelmia ja olen aina ollut periaatteessa urheilullinen ja hyvässä kunnossa, niin ei kai sitten ollut tarvinnut ottaa seuraavaa askelmaa ja hankkia lisää kestävyyttä ja voimaa.»


Täksi kaudeksi paikka Thomasin kakkosena oli periaatteessa pedattu Raskille.

»Mulla ei ollut mitään muuta tavoitetta kuin saada paikka ylhäältä ja sen jälkeen treenata helvetin hyvin joka päivä – ja kun pääsen pelaamaan, näyttää että olen luottamuksen arvoinen.»

14. marraskuuta viime syksynä. Pittsburgh–Boston. Bostonin kiistaton ykkösmaalivahti Tim Thomas taistelee taas raivopäisesti, torjuu 33 laukausta, mutta sählää kiekon kanssa maalin takana ja Pittsburghin Pascal Dupuis pääsee tuikkaamaan voittomaalin jatkoajalla. Raivostunut Thomas marssii pukukoppiin ja lyö nyrkkinsä seinään. Kädestä murtuu luu, hänelle tulee pakollinen tauko.

Katseet kääntyvät Raskiin, joka on kauden ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana pelannut viisi ottelua NHL:ssä, saman verran kuin kahtena edellisenä kautena yhteensä. Bostonin kausi ei ole alkanut hyvin, joten pelissä on paljon. Rask aloittaa kuusi ottelua peräkkäin. Hän voittaa peleistä neljä eikä häviä kuin yhden varsinaisella peliajalla. Raskin torjuntaprosentti on joka ottelussa yli 90.

Todennäköisesti juuri tuon marraskuisen kaksiviikkoisen aikana kylvettiin siemen NHL-kauden dramaattisimmalle maalivahtivallankumoukselle. Mitä olisikaan käynyt, jos Rask ei olisi ollut valmis tilaisuuden saatuaan? Nyt kävi niin, että organisaatio sai lopullisen varmuuden Raskin kyvyistä.

»Eihän sitä itse ajattele tulevaisuutta, että mitäs jos käy näin tai noin. Meillä oli vaikea jakso, menimme ylös ja alas. Halusin vain voittaa pelejä ja ansaita pelaajien luottamuksen.»

Thomas ei oikeastaan koskaan palannut viime kauden Vezina-tasolleen, vaikka sai vielä lukuisia mahdollisuuksia. Vuoden alusta Thomas ja Rask pelasivat pelit suunnilleen puoliksi, mutta helmikuusta lähtien Rask on ollut kiistaton ykkönen.

»Totta kai halusin Timin haastaa ja halusin yrittää parhaani treeneissä, mutta en ikinä ajatellut, että nyt otan ton äijän paikan», Rask sanoo.

Päävalmentaja Julien ei muista, että valta Bostonin maalin suulla olisi vaihtunut jossakin tietyssä hetkessä. Mutta ratkaisu oli kova. 23-vuotias eurooppalainen tulokas syrjäytti edellisen kauden Vezina-voittajan, jolla on tämän kauden jälkeen kolme vuotta sopimusta jäljellä ja 14 miljoonan dollarin palkkasaatavat.

»Annoimme Tuukan pelata alusta lähtien viikoittain, 7–10 päivän välein, ja yhdessä vaiheessa hän alkoi pelata todella hyvin. Meillä oli samaan aikaan vaihe, jolloin tarvitsimme kipeästi voittoja ja meidän oli peluutettava kuumempaa maalivahtia», Julien sanoo.

»Ja hän on pitänyt tasonsa siitä lähtien. Hän on tehnyt sen minkä pitää pysyäkseen pelaavana maalivahtina. Ja siksi hän pelaa nyt.»

Mihin asti Raskin tähti vielä nousee?

Hän jätti koulut kesken, mutta puhuu sujuvammin englantia kuin monet toistakymmentä vuotta NHL:ssä pelanneet eurooppalaiset. Hän sukkuloi Pohjois-Amerikan metropoleissa kuin kotonaan eikä näytä jäätyvän, vaikka pelien panokset vain kasvavat. Hän on tasapainoinen ja kypsä, vahvalla itseluottamuksella varustettu intohimomaalivahti, jolla on poikkeuksellisen hyvä tekniikka ja refleksit.

Ensi kaudella Vezina Trophy?

»Kaikkihan sitä haluaa, mutta en tykkää puhua henkilökohtaisista palkinnoista. Ei se sillä tavalla merkitse tai ole tavoite. Mä haluan voittaa.»

Tutustu Urheilulehteen 2 kk tarjoushintaan!

19,90 €/2 kk * (norm. 29 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus, hinta tutustumisjakson jälkeen 26,50/2 kk. Tilauksen voi lopettaa koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua. Myös 6 ja 12 kk jaksot - säästä enemmän!

Urheilulehdessä tällä viikolla: