Hiihdon MM-kisat alkavat – Urheilulehden klassinen kisaopas nyt myynnissä!

Urheilulehden kisaopas niputtaa analyyttisesti olennaisen Planican MM-hiihdoista.

14.2. 9:15

Ensi viikolla alkavat Planican MM-kisat ovat vallanneet tämän viikon Urheilulehden. Kisaoppaassa kerrotaan kisoista olennainen informatiivisella ja analyyttisella otteella – mielenkiintoisia henkilöjuttuja unohtamatta.

Elämänsä kautta hiihtävä Kerttu Niskanen on jopa Iivo Niskasta suurempi mitalisuosikki. Urheilulehden haastattelussa hän kuitenkin kertoo, ettei vertaa itseään veljeensä.

Urheilulehden asiantuntija Harri Kirvesniemi käy MM-ohjelman läpi kisa kisalta. Pari asiaa käy matkan varrella selväksi: Venäjän poissaolo ei takaa Suomelle suurta mitalisadetta, ja sinivalkoisten menestyssaumat ovat pitkälti Iivo ja Kerttu Niskasen varassa.

Tuomas Virtanen avaa puolestaan analyyttisessa jutussaan sitä, mistä ja miten metrit mäkihypyssä syntyvät.

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasasen elämäntarina on yhdistelmä 1950-luvun Suomi-filmiä ja huipputeknologiaa.

Historiaakaan ei ole unohdettu. Toni Nieminen ja Jani Soininen sopivat 1994, että toinen ajaa Planicasta palkintoautolla kotiin. Soininen on monesti kiitellyt, ettei se ollut hän.

Slovenian legenda Petra Majdic muistelee suomalaisia kilpasiskojaan nyt rakkaudella, mutta aikanaan kipinätkin sinkoilivat.

Lehdestä löytyvät luonnollisesti myös MM-kisojen aikataulut ja tv-ohjelmat sekä analyysit Suomen kisajoukkueen urheilijoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita