Urheilulehti: Moukarinheittäjä Krista Tervolla on kaikki pelissä, vaikka taloudellisesti tekeekin tiukkaa

Tämän viikon lehti tarjoilee laajan kattauksen urheilumaailmasta katsomojen ruokatarjontaa myöten.

30.6.2022 7:30

Lorenzen Wrightin traaginen tarina aloittaa Urheilulehden uuden Rikostarinoita urheilusta -juttusarjan. Koko kaupungin tuntema koripallotähti löydettiin raa’asti teloitettuna pellon reunasta kesäkuussa 2010. Karmean veriteon syylliset olivat päästä pälkähästä, mutta lopulta totuus kylmäävästä juonesta paljastui.

SE-nainen Krista Tervo keskittyy nyt vain ja ainoastaan moukarinheittoon, vaikka hän tulee toimeen niukasti. Taloudellista tukea hän tarvitsisi juuri nyt, kun hän hätyyttelee maailman kärkeä.

Joka vuosi tuhannet eri-ikäiset harrastajat lähtevät suunnistamaan Jukolaan, vaikka vain kourallisella joukkueista on realistinen mahdollisuus voittoon. Toimittajamme lähti selvittämään, miksi.

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu jatkuvasti, mutta urheilukatsomoissa suositaan yhä neljää perinteistä tuotetta: makkaraa, olutta, kahvia ja pullaa. Satunnaiskatsojia tarjonta tuskin houkuttaa. Hiljalleen kisakioskien kattaus on monipuolistumassa.

Varaustilaisuudessa onnistuminen on nykyään entistäkin tärkeämpää. Hutivalintoihin ei ole varaa, joten NHL-seurat utelevat tietoja jopa nuorukaisten opettajilta. Tilastojen mukaan kärkivarausten osumatarkkuus onkin parantunut, mutta toisaalta pohjakerroksilta löytyy piileviä huippulupauksia harvemmin.

Listasimme pudotuspelikevään tärkeimmät opetukset. Jos ja kun kilpailijat ottavat Coloradosta mallia, NHL-kaukaloissa panostetaan tulevina vuosina organisoituun ja huippunopeaan tempokiekkoon.

Ilveksen valmentaja vaihtui viime kaudella. Täksi kaudeksi vaihtui myös joukkueen suunnitelma. Tähtäimessä ovat liigan kärkikahinat uudella Tammelan stadionilla. Sitä varten joukkuetta pitää kuitenkin vielä päivittää.