Urheilulehti: Valmentaja ahdisteli nuorta naispelaajaa - lajiliitto vaikeni tapauksesta vuosikausiksi

Tuoreessa lehdessä pureudutaan myös urheilijoiden sydänongelmiin.

9.12.2021 7:30

Tämän viikon Urheilulehti kertoo, miten jälleen kerran yksi ikävä tapaus on pyritty lakaisemaan maton alle suomalaisessa urheilussa: Miesvalmentaja myöntää syyllistyneensä pelaajan seksuaaliseen häirintään, mutta saa jatkaa irtisanomisensa jälkeen uraansa. Pesäpalloliitto on tiennyt tapauksen taustoista jo 2014, mutta käynnistää oman selvitystyönsä vasta nyt.

Lentopalloilija Riikka Valkoselta kuoli ensin isä sydänkohtaukseen. Sen jälkeen häneltä itseltään löydettiin vakava sydänsairaus. Nyt Nurmon Jymyn huippupelaaja jatkaa uraansa entiseen tahtiin, mutta tahdistimen avulla.

Nyrkkeilysali oli Amin Nurille ensimmäinen paikka, jossa hänet hyväksyttiin omana itsenään. Se on monen maahanmuuttajataustaisen kokemus, mutta myös naiset ovat muuttaneet nyrkkeilyn kuvaa. Salilla kaikki ovat samalla viivalla.

Henri Laaksonen suututti suomalaisen tennisväen tammikuussa 2011, kun hän ilmoitti siirtyvänsä edustamaan Sveitsiä . Päätös oli iso ja vaikea, mutta näyttää olleen oikea: hän on noussut Roger Federerin ja Stan Wawrinkan varjosta käkikellomaan ykköspelaajaksi ja top 100 -pelaajaksi.

Vammoista eroon päässyt Juuso Pärssinen on SM-liigan ainoa 20-vuotias ykkössentteri. Ensi kaudella TPS:n pelaajaa ei nähdä enää kotimaan jäillä.

NHL:n parhaat maalivahdit tulevat nyt Venäjältä sekä Yhdysvalloista. Urheilulehti valitsi sarjan kymmenen tämän hetken parasta torjujaa.

Bo Svensson ei halunnut valmentajaksi, ja kun hänelle tarjottiin pestiä jalkapallon Bundesliigaan, hän epäili itseään. Kuinka kirjallisuutta opiskelleesta älyköstä, joka päätti lähteä pinnallisesta futisbisneksestä, tulikin Mainzin pelastaja? Ja kuinka pieni karnevaaliseura voi jatkuvasti taikoa hihastaan yllättäviä huippukoutseja kuten Jürgen Kloppin ja Thomas Tuchelin?

Newcastlen Allan Saint-Maximin on ilon tuoja, painajainen, erikoinen persoona ja arvaamaton pelaaja. Varsinainen ristiriita jalkapalloilijaksi, ja hyvä niin.

Sisältöä ei ole vielä haettu