Urheilulehden suuri hiihtonumero nyt kaupoissa

Lehti ottaa vastaan alkavan hiihtolajien suurkauden terävillä analyyseilla ja syvää luotaavilla jutuilla.

Urheilulehti ottaa alkavan hiihtolajien kauden vastaan tuttuun tapaan suurella hiihtonumerolla. Lehdessä pureudutaan niin menneeseen, nykyiseen kuin tulevaankin.

Kuka muistaa vielä karpaasit? Hiihtäjälegendat luulivat säveltäneensä hetken hittibiisin, mutta karpaasilevy on pyörinyt jo lähes 30 vuotta. Nyt Jari Isometsä kertoo, kuinka termi sai alkunsa. Isometsä aikoo elvyttää myös termiin liittyvän liiketoiminnan. Neuvottelut nimikkosinapin valmistuksesta ovat jo käynnissä.

Riitta-Liisa Roponen, 43, on hiihtourheilun ihme. Hän kertoo, että löysi huippukunnon vanhoilla päivillään kehittämällä itseään eikä miettimällä, mitä muut tekevät.

Alexander Ståhlberg, 19, räjäytti pankin nuorten MM-hiihdoissa. Vöyriläinen on lahjoiltaan poikkeus, Iivo Niskasen tasoa, mutta isoimmat vahvuudet ovat silti muualla kuin fysiikassa.

Yle Urheilun suursuosikki Sami Jauhojärvi ulosmittasi markkina-arvonsa ja lähti maksukanavan hiihtoasiantuntijaksi. Nyt hän kertoo, miksi.

Eero Hirvosen kolme viime kautta ovat menneet vammoja vastaan taistellessa. Vaikka taas tuli takaisku pahaan aikaan, hän uskoo että voi pärjätä Pekingin yhdistetyssä.

Samppa Lajusta ja Hannu Mannista jahtaava Jarl Magnus Riiber ei valinnut lajiaan. Se valitsi hänet.

Suomen mäkihypyn tila ja tulevaisuus ratkaistaan kolmessa kategoriassa: junioreissa, nuorissa ja huipuissa. Niistä vain ensimmäisessä on valoa, mutta edustustasollakin voisi tapahtua, jos mäkeen löytyisi uutta itseluottamusta.

Lisäksi lehdestä löytyvät niin Suomen maajoukkueiden tärkeimpien urheilijoiden analyysit kuin hiihtolajien maailmancupien ohjelmakin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita