Urheilulehti: Katiska on valmiina - näin Huuhkajat aikoo houkutella vastustajansa ansaan

Tuoreessa Urheilulehdessä perataan Suomen EM-kisahistorian ensimmäistä ottelua niin Huuhkajien kuin vastustaja Tanskankin vinkkelistä.

10.6.2021 7:30

Tämän viikon Urheilulehden kannessa komeilee Leijonat MM-hopealle luotsannut Jukka Jalonen. Jalonen antoi lisää näyttöjä Latvian MM-kisoissa siitä, miksi hän on suvereeni eurooppalaisvalmentaja. Samalla Leijonat antoi tärkeän opetuksen koko Suomi-kiekolle.

Lehden päähuomio on kuitenkin luonnollisesti perjantaina alkavissa jalkapallon EM-kisoissa ja Suomen historiallisessa turnausdebyytissä. Huuhkajat lähtee alkulohkoonsa altavastaajana mutta aseeton se ei ole. Kerromme, miten Huuhkajat pyrkii houkuttelemaan vastustajansa ansaan tai tarkalleen ottaen ”katiskaan”.

Huuhkajien avausvastustajasta Tanskasta on povattu jopa EM-kisojen mustaa hevosta. Urheilulehden haastattelussa Tanskan valmentaja Kasper Hjulmand kertoo uskovansa joukkueeseensa ja toivovansa uutta futissatua. Samalla Hjulmand povaa kuitenkin Suomi-pelistä hankalaa ottelua ja lisää, ettei ole yllättänyt Huuhkajien menestyksestä.

Robert Skov on pelaaja, jonka vasenta jalkaa ei kannata jättää vapaaksi. Hurjia vapaapotkuja ja kaukolaukauksia ampuva laitahyökkääjä on Tanskan EM-kisajoukkueen erityisvaltti.

Snooker kiinnostaa Suomessa tv-lajina, mutta kilpapelaamisessa suosio ei näy. Heikki Niva yrittää ylittää esteet ja nousta lajissa harvojen ja valittujen joukkoon ammattilaiseksi.

Koronapandemia räjäytti golfin suosion Suomessa. Rataosakkeet käyvät taas kaupaksi, rangelle jonotetaan ja kentät joutuvat myymään ”eioota” tulokkaille. Isovatsaiset, ruutuhousuiset mersumiehet ovat saaneet tehdä tilaa tavallisille liikkujille golfkentillä.

Miksi Suomesta ei tullut jalkapallomaata toisin kuin Ruotsista, Tanskasta ja muista Euroopan maista? Oliko syynä nuorisoa kiehtonut pesäpallo, eikö kelvollisia kenttiä löytynyt vai tuottiko suomalaisille muuten vain vaikeuksia juosta ja ajatella yhtä aikaa? Vastaus voi olla yllättävä.

Suomen jalkapallossa HJK on ylivertainen jättiläinen. Eurokentillä se on altavastaaja. Klubin eurounelman toteutuminen riippuukin siitä, miten hyvin se selviytyy, kun tuttu roolijako kentällä vaihtuu.

Pesäpallo muuttuu, sillä talkootyöhön luottavat kyläseurat ovat jäämässä suurempien jalkoihin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Koskenkorvan tarina on esimerkki siitä.