Uudessa Urheilulehdessä painavaa asiaa suomalaisesta ja kansainvälisestä yleisurheilusta - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Voiko Suomesta tulla taas yleisurheilun suurmaa? Uusi Urheilulehti kertoo, missä kansan suosikkilajeissa mennään

Uudessa Urheilulehdessä painavaa asiaa suomalaisesta ja kansainvälisestä yleisurheilusta.

21.4. 7:30

Suomen yleisurheilussa näkyy vihdoin valoa tunnelin päässä. Norjasta on tullut keski- ja pitkien juoksumatkojen valtias yhden perheen ansiosta. Keihäs lentää puolestaan kiivaimmin Saksassa.

Muun muassa nämä aiheet ovat esillä uudessa Urheilulehdessä, jonka tilausohjeet löydät täältä. Lehti on myös torstaista lähtien irtonumeromyynnissä hyvin varustetuissa lehtipisteissä ympäri maata.

Kun yleisurheilun EM-hallikisoista tuli Suomeen useita mitaleita, on hyvä hetki pohtia, miten korkealle uusi täkäläinen urheilijapolvi voi kansainvälisillä areenoilla yltää. Urheilulehden haastattelemien asiantuntijoiden näkemys on se, että Suomi voi pärjätä Euroopan tasolla, mutta MM-kisoista tai olympialaisista mitaleita ei ole tätä tietoa luvassa.

Entä mitä yleisurheilun kenttätyössä tapahtuu, kun yhä useammat seurat palkkaavat valmentajia riveihinsä? Nousevatko harrastajien kulut? Riittääkö talkootöistä innostuvia? Miten muuttotappioista kärsivillä paikkakunnilla sujuu? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä jutussa:

Soittelimme myös Norjaan isävalmentaja Gjert Ingebritsenille, jonka kolme poikaa ovat juosseet viikinkimaan uudelleen maailmankartalle. Ingebritsen haukkuu maansa urheilujohdon ja antaa myös ymmärtää, miten helpolla norjalaiset pääsevät hiihtolajeissa verrattuna globaaliin yleisurheiluun.

Myös Saksan keihäsjätti Johannes Vetter kertoo viime vuosistaan, äitinsä traagisesta menehtymisestä sekä voimaharjoittelustaan Urheilulehden erikoishaastattelussa.

Yleisurheilun lisäksi lehdessä perehdytään myös jääkiekon SM-liigaan ja siellä Raimo Helmiseen työhön TPS-luotsina, Jani Hakanpään polkuun NHL-pelaajaksi sekä brittifutisseura Forest Greenin suunnitelmiin tuoda ympäristötietoutta lajiin. Kolumnisti Kiira Korpi kertoo puolestaan muistonsa siitä, miten yleisö sai hänet siivilleen pahan epäonnistumisen jälkeen.

Muista myös myynnissä oleva klassinen kausiopas viikonloppuna alkavasta Veikkausliigasta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu