Urheilulehti: Tony Salmelainen sai vaikean aivovamman, lopetti uransa ja juuttui itsemurha-ajatuksiin – nyt hän kertoo tarinansa - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti: Tony Salmelainen sai vaikean aivovamman, lopetti uransa ja juuttui itsemurha-ajatuksiin – nyt hän kertoo tarinansa

Tuoreessa lehdessä käsitellään myös pukukoppijäyniä ja sosiaalisen median merkitystä urheilijoille.

24.2. 8:00

Tuoreen lehden kannessa on jääkiekkoilija Tony Salmelainen. Hyökkääjän elämä muuttui 30-vuotiaana, kun hän sai vaikean aivovamman vaarattoman näköisessä tilanteessa. 1,5 vuotta myöhemmin hän lopetti uransa ja juuttui itsemurha-ajatusten kierteeseen.

Harri Pirisen jutussa Salmelainen kertoo vammastaan, synkistä ajatuksistaan ja siitä, miten lopulta lopulta aivovamma oli hänelle kuitenkin siunaus, joka antoi enemmän kuin otti.

Pukukoppipiloilla on ollut aina paikkansa joukkueurheilussa. Vaikka maailma on muuttunut, niillä saa yhä tunnelman vapautumaan porukassa ja ujotkin kopin nurkasta tutuksi. Urheilulehden jutussa urheilijat ja valmentajat kertovat esimerkkejä onnistuneista jäynistä.

Jalkapalloilija Nikolai Alho on onnistunut tekemään itsestään kaupallisesti kiinnostavan henkilöbrändin. Hänellä on myös ura valmiina jalkapallon jälkeiselle ajalle. Alho puhee tuoreessa lehdessä sosiaalisen median merkityksestä urheilijalle.

Tapio Pekola oli kiistanalainen persoona, jonka elämäntyö oli 50 vuotta täyttävä Juoksija-lehti.

NHL:n tulokas Seattle Kraken aikoo tehdä asiat eri tavalla kuin monet edeltäjänsä. Viihteen ammattilaisten pyörittämänä se uskoo tasa-arvoon ja monimuotoisuuteen sekä yrittää torjua ilmastonmuutosta.

Kun Mikko Koivu lopetti, suuret suomalaiset kasikolmoset katosivat NHL:n kaukaloista. Koivu, Tuomo Ruutu ja muut huippuikäluokan pelaajat nostivat Suomen pois ikuisesta altavastaajan asemasta.

Phoenixissa uutta kevättä elävä Chris Paul, 35, muistuttaa kokeneen pelinjohtajan merkityksestä koko ajan nuorentuvassa NBA:ssa.

Borussia Dortmund nousi huippuseuraksi jalkapallon Bundesliigassa ja jättilupausten ykkösosoitteeksi, mutta keltamustat ovat kadottaneet tiensä ja syöksyvät alaspäin. Seura on nyt risteyksessä lähitulevaisuutensa osalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu