Uudessa Urheilulehdessä asiaa muun muassa urheilijoiden koosta, MM-rallista ja jääkiekosta - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala puhuu suoraan eroistaan Tommi Mäkiseen uudessa Urheilulehdessä: ”Olen luonteeltani analyyttisempi ja...”

Uudessa Urheilulehdessä asiaa muun muassa urheilijoiden koosta, MM-rallista ja jääkiekosta.

27.1. 16:30

Keskiviikkona tilaajille ja torstaina irtonumeromyyntiin tuleva Urheilulehti keskittyy uudessa numerossaan muun muassa urheilijoiden kokoon, viime viikonloppuna alkaneeseen rallin MM-sarjaan sekä jääkiekkoon.

Suomalaisen miehen keskipituus on tällä hetkellä 177 senttiä, mutta SM-liigassa pelaavien keskimitta on 183,7, Huuhkajissa sentin pitempi ja esimerkiksi keihään huipulla heittäjät ovat melkein 190-senttisiä.

Miten tähän on päädytty? Ja onko pienillä pian enää asiaa huipulle urheilussa? Miksi NHL-seurat mittaavat niin tarkasti nuorten lupausten syliväliä? Miltä tuntuu olla kentällä yhtenä pienimmistä?

Muun muassa näitä asioita pohditaan lehden kansijutussa.

Erikoishaastattelussa on Jari-Matti Latvala, joka aloitti työnsä Toyotan MM-rallitallin päällikkönä menestyksellisesti viime viikonloppuna Monte Carlossa. Latvala kertoo nyt, miten hän aikoo pärjätä suurimmillaan 180 henkilön esimiehenä ja miten hän poikkeaa edeltäjästään Tommi Mäkisestä.

– Samanlaisuuksia löytyy kuljettajapuolelta. Ehkä isoimmat erot ovat jotkut luonteenpiirteet. Olen luonteeltani analyyttisempi ja ehkä mietteliäämpi. Mietin jo kuljettajana paljon asioita. Johtajana täytyy tietenkin pystyä tekemään koviakin päätöksiä, mutta yritän olla myös hirveän avoin, Latvala sanoo lehdessä.

Jääkiekossa keskitytään muun muassa siihen, miksi Henrik Borgström pelaa koko kauden HIFK:ssa, vaikka hänen NHL-uransa oli jo hyvässä vauhdissa. Mikael Granlund kertoo puolestaan haastattelussamme siitä, miten päätyi jatkamaan uraansa Nashvillessa.

Jalkapallossa perehdytään muun muassa VPS:ssä 1970-luvulla yhtenä suomalaiskenttien ensimmäisistä brittipelaajista pelanneen Peter Cordwellin elämään. Hänellä riittää kerrottavaa asioista. Saksan-kirjeenvaihtaja Johanna Nordling keskittyy puolestaan Bayern Münchenin kriisiin ja Mönchengladbachiin historialliseen pelimatkaan.

Mukana on myös Teemu Rannikon haastattelu, näkemystä naisten mäkihypyn tilasta, Kiira Korven painavaa asiaa sisältävä kolumni ja paljon muuta.

Sisältöä ei ole vielä haettu