Urheilulehti 2: Cheerleadingin harrastajamäärä kolminkertaistui 2010-luvulla – silti lajilla on omat haasteensa - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 2: Cheerleadingin harrastajamäärä kolminkertaistui 2010-luvulla – silti lajilla on omat haasteensa

Tämän viikon Urheilulehden hahmoja ovat muiden muuassa Claude Makelele, suomalaisen koripallon pioneerit NBA:ssa sekä kauden huipennukseen valmistautuvat suomalaishiihtäjät.

14.1. 7:30

Tuoreen Urheilulehden kannessa komeilee hieman harvinaisempi mutta sitäkin kasvavampi laji. Cheerleadingin harrastajamäärä melkein kolminkertaistui 2010-luvulla Suomessa eikä kasvulle näy loppua. Haasteitakin riittää: Harrastaminen maksaa huipulla yli 5 000 euroa vuodessa. Harrastajan elinkaari lajissa on myös lyhyt.

Suomalaispelaajan vakituinen pelipaikka NBA:ssa tuntui ennen Lauri Markkasta mahdottomalta. Pioneerit Monni Sarkalahdesta Hanno Möttölään ja Petteri Koposeen kertovat, miksi.

Urheilulehden asiantuntija Harri Kirvesniemi analysoi maastohiihdon tämänhetkisen kansainvälisen tilan ja suomalaisten loppukauden näkymät. Kirvesniemi uskoo, että Iivo Niskanen on huippuvireessä ja näyttää sen jo Salpausselällä.

Suomi on noussut kymmenessä vuodessa syvästä aallonpohjasta juniorikiekon suurvallaksi. Pelaajamylly jauhaa ja suomalainen tapa pelata toimii.

 

Claude Makelele, 47, näki melkein kaiken mahdollisen jalkapallossa. Pysyvimmän jalanjäljen hän jätti silti lajiin termissä ”Makelele-rooli”. Nyt ranskalainen kertoo urastaan ja haaveistaan nousta vielä huipulle valmentajana.

Tottenhamin fanit ovat hyvin ylpeitä hyökkäävän jalkapallon perinteestä. Jose Mourinho rikkoo tätä traditiota, mikä huolestuttaa osaa yhteisöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu