Urheilulehti 51: Anton Lundell on avainasemassa, jos Nuoret Leijonat haluavat voittaa MM-kultaa - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 51: Anton Lundell on avainasemassa, jos Nuoret Leijonat haluavat voittaa MM-kultaa – ”Hieno tulevaisuus edessä”

17.12.2020 7:30

Joulunpyhinä alkava nuorten MM-turnaus on pääosassa tämän viikon Urheilulehdessä. Lehden kansijuttu käsittelee Anton Lundellia, jolle Edmontonin turnaus uran toinen ja samalla viimeinen. Kaksi vuotta sitten Lundell auttoi 17-vuotiaana häkkipäänä Suomen maailmanmestaruuteen, nyt häneltä odotetaan suuria hyökkäyksen kiistattomana kapellimestarina.

– Oma ego ei ohjaa väärällä tavalla, vaan hänellä on hyvä sisäinen motivaatio ja rauha. Samalla hän on hyvin itsetietoinen siitä, mitä osaa ja mihin kykenee. Hieno tulevaisuus edessä. Kapteeniainesta, päävalmentaja Antti Pennanen luonnehtii joukkueen itseoikeutettua johtotähteä Sami Hoffrénin jutussa.

Lehden kisaennakossa on myös henkilöjuttu valmentaja Pennasesta, analyysit niin Suomen joukkueen pelaajista kuin kisojen kiinnostavimmista ”ulkomaalaisista” sekä turnauksen aikataulu.

”Liikunta on henkilökohtainen asia. Sitä ei voi väkisin tuputtaa kenellekään, joka ei halua ottaa vastaan. Mutta kun tauti tarttuu, voi hetkittäin pudottaa muun elämän kannoilta”, pohdiskelee Ilkka Kulmala liikkujan hiihtohurmiota käsittelevässä esseessään.

Fyysinen ylikuormitustila vei lupaavan jalkapalloilijan Justus Lehdon yli kahden vuoden sairauslomalle. Cooperissa 3 800 metriä juossut Lehto ei voinut pahimmillaan kääntyä edes sängyssä hengästymättä.

Suomalaisen dartsin ykkösnimiin kuuluva Veijo Viinikka väittää, että urheilijan psyyke voi olla lajissa kovemmalla kuin missään muussa urheilumuodossa. Darts on herkkä hetken peli, jossa ei ole varaa voivotella epäonnistumisia. Tällä viikolla lajissa alkavat MM-kisat.

Naiset eivät saaneet pelata jalkapalloa Saksassa vuosina 1955-70, mutta he pelasivat silti. Miesten valvova silmä, rangaistukset ja vähättelyt, myyränkolot ja kahviastiastot eivät estäneet lajin naispioneereita pelaamasta.

Arsenalin heikko alkukausi huipentui sunnuntaina kotitappioon Burnleylle. Syyt ovat silti syvemmällä kuin valmentaja Mikel Artetassa.

Sisältöä ei ole vielä haettu