Urheilulehti 49: Miten Diego Maradonan satumaisesta elämästä tuli tragedia? - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 49: Miten Diego Maradonan satumaisesta elämästä tuli tragedia?

Tuoreessa lehdessä jätetään jäähyväiset jalkapalloikonille. Numeron muita hahmoja ovat mm. Jonne Virtanen ja traagisesti kuollut Ari Kurko.

3.12.2020 9:46

Tuoreen Urheilulehden kannessa on urheiluikoni, jonka kuolema sai koko jalkapalloilevan maailman surun valtaan. Viime viikolla 60-vuotiaana menehtynyt Diego Maradona oli elävä legenda ja kävelevä tragedia. Köyhästä pojasta kasvoi tähti, miljoonien lasten sankari ja lopulta jalkapallon jumala, joka putosi ennen näkemättömästä kirkkaudesta pohjattomaan pimeyteen. Toimittaja Lari Vesander jättää jutussaan jäähyväiset lapsuuden sankarilleen.

Suoratoistopalvelut ovat kasvattaneet räjähdysmäisesti selostettavien urheilulähetysten määrää. Selostajien uusi innokas sukupolvi törmää ilmiön raadollisempaan puoleen törkypalautteissa sekä taskurahaksi kelpaavissa palkkioissa.

Jonne Virtanen uskotteli itselleen, ettei voi olla alkoholisti, koska on jääkiekkoilija. Nyt entinen viinanhuuruinen teurastaja on esikuva kohtalotovereilleen.

Vuosi sitten Rasmus Kupari, 20, oli maan seuratuimpia kiekkolupauksia. Nyt ”Kotkan Puljujärvi” hakee uutta nousua pahan vamman jälkeen Kalifornian auringossa.

Aikansa lupaavimman painonnostajan Ari Kurkon kohtalo on puhuttanut tänä vuonna. Urheilulehti löysi uutta tietoa traagisesta ampumisvälikohtauksesta Kotkassa. Uhrin veljeltä Kari Kurkolta kesti pitkään päästä yli vuoden 1970 tapahtumista.

Terry Ablade syntyi Ghanassa, mutta muutti lapsena jalkapallon takia Suomeen. Teini-iässä matka jatkui Britanniaan, jossa hän raivaa tietään nyt Fulhamin akatemiassa. Ablade kertoo nyt, miten lapsena palo lajiin vaihteli, isänsä merkityksestä uralleen sekä englantilaisen ja suomalaisen lajikulttuurin eroista.

Sisältöä ei ole vielä haettu