Urheilulehti 40: Miten Ferrarin korskeasta oriista tuli jonon jatkona taapertava poni?

Tuoreen lehden hahmoja ovat myös Leeds, maailmanennätyksen kimppuun käyvä Joshua Cheptegei ja kahden maan kansalainen Kati Ojaloo.

1.10.2020 7:30

Tuoreen Urheilulehden kannessa komeilee Ferrarin ori tai paremminkin poni. F1-sarjan legendaarisin talli nauttii etuoikeuksista ja valtavista resursseista, mutta siitä huolimatta Ferrari jää välillä aputalliensakin jalkoihin GP-kisoissa. Miksi näin on käynyt?

Moukarinheittäjä Kati Ojaloo laittoi Porissa kilpailun sektoriviivoja paikoilleen, kantoi penkkejä yleisölle ja haki palkintokukkia – jotta muiden olisi hyvä kilpailla. Sen jälkeen hän heitti ensimmäisenä virolaisena naisena moukaria yli 70 metriä.

Harvoin kilpaileva Joshua Cheptegei asettuu ensi viikolla lähtöviivalle. Se tietää todennäköisesti menoa 10 000 metrin maailmanennätykselle.

Naisten salibandyn F-liigan kehitys huolestuttaa. Naisten maajoukkuepelaajien enemmistö pelaa Ruotsissa, ja lähteneiden tilalle on nostettu junioreita – joiden paikka ei ole aina pääsarjassa.

Rakastettu ja vihattu Leeds United palasi 16 vuoden tauon jälkeen Valioliigaan. Seuran Supporters’ Trustin varapuheenjohtaja Graham Dyke esitteli Urheilulehdelle viisi merkittävää paikkaa, missä jalkapallo kietoutuu osaksi kaupungin juurevaa lajikulttuuria. Samalla selvisi, miksi kaikki rakastavat Marcelo Bielsaa sekä se, miten fanien ja seuran kolhiintunutta suhdetta halutaan eheyttää taiteen avulla.

Tampereella nähtiin syksyllä 1984 yksi suomalaisen seurajalkapallohistorian suurimmista otteluista, kun Ilves kohtasi Euroopan cupissa Michel Platinin, Paolo Rossin ja Zbigniew Boniekin tähdittämän Juventuksen.

Inter on kasannut kymmenen vuoden aikana jo kolme vaarallista kärkitrioa. Sen tämän kauden menestys Veikkausliigassa riippuu nyt siitä, onnistuuko valmentaja Jose Riveiro rakentamaan vielä neljännen tehotridentin.