Urheilulehti 35: Ovatko sosiaalisuuteen nojaavat uudet lajit ratkaisu Suomen liikuntavajeeseen? Tekevät melkein kaiken päinvastoin kuin vanhat lajit - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 35: Ovatko sosiaalisuuteen nojaavat uudet lajit ratkaisu Suomen liikuntavajeeseen? Tekevät melkein kaiken päinvastoin kuin vanhat lajit

Urheilulehdessä esillä muun muassa uusi suosikkilaji padel.

27.8.2020 9:55

Tämän viikon Urheilulehden kannessa komeilee hieman erikoisempi laji: mailapeli padel. Tähän on kuitenkin syynsä. Suomalaiset liikkuvat liian vähän ja moni perinnelaji kärsii harrastajakadosta. Samaan aikaan padelin tapaiset sosiaalisuuteen nojaavat, modernit liikuntamuodot kasvattavat suosiotaan ja syystä: Ne tekevät melkein kaiken päinvastoin kuin vanhat lajit.

Koronavuonna urheilussakin on pintaan ruopattu epävarmuutta ja surkuttelua. On siis syytä valjastaa Leo Tolstoi ja Peter Snell muistuttamaan ruumiinkulttuurin vetovoimasta. Näin tekee Ilkka Kulmala esseessään.

Miesten keihäänheiton taso on jämähtänyt Suomessa. Tällä kaudella on toistaiseksi tasan kolme 80 metrin ylittäjää, konkari Lassi Etelätalo, hiukan nuoremman polven Toni Kuusela ja yllättäjä Tino Mäkelä. Entinen huippuheittäjä Tero Järvenpää kertoo Urheilulehdelle, mitä lajissa pitäisi hänen mielestään tehdä.

 

Pasi Rautiainen tunnetaan värikkäänä kommentaattorina, mutta sitä ennen hän oli yhtä suorasanainen ja ammattitaitoinen valmentaja. Hänen viimeisintä valmentajapestiään 11 vuotta sitten ei unohda Turussa kukaan.

Puheet lukkarikadosta ovat vaienneet. Kylmäpäisyys, sopiva härskiys ja ennakkoluulottomuus korostuvat nuorten huippulukkarien uudessa aallossa miesten Superpesiksessä.

Tuolileikkien aika Veikkausliigan valmentajapesteissä on ohi, mutta ovatko entiset huippupelaajat yhä ohituskaistalla valmentajia valittaessa? Ilir Zeneli on tehnyt monta asiaa toisin.

Sisältöä ei ole vielä haettu