Urheilulehti 3: Patrik Laine vähensi videopelaamista rajusti – mutta suorista puheistaan hän ei luovu - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 3: Patrik Laine vähensi videopelaamista rajusti – mutta suorista puheistaan hän ei luovu

Lehden muita hahmoja ovat muiden muassa Markku Kanerva ja Sami Itani.

16.1.2020 7:00

Tuoreen Urheilulehden kannessa komeilee jääkiekkoilija Patrik Laine. NHL-kirjeenvaihtaja Ville Tourun jutussa Laine kertoo kasvaneensa sekä pelaajana että ihmisenä ja pääsevänsä vaikeuksista nyt aiempaa paremmin yli. Videopelitkin ovat jääneet, mutta yhdestä Laine ei tingi: suoria puheitaan NHL:n suomalainen rokkitähti ei aio sensuroida jatkossakaan.

Afrosuomalaisia urheilijoita on alkanut nousta vasta viime vuosina suomalaisen urheilun eturiviin. Nousua on hidastanut rasismi. Monille edelläkävijöille urheilu oli kodin lisäksi ainoa paikka, missä sai olla turvassa syrjinnältä. Toimittaja Timo Riihentupa pureutuu aiheeseen tutun perusteelliseen tyyliinsä.

Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani kertoo Urheilulehden haastattelussa kaipaavansa lisää läpinäkyvyyttä urheilujohtamiseen. Itanin mielestä urheilujohtajia pitää kohdella mediassa yhtä tiukasti kuin poliitikkoja. Hän kaipaa myös enemmän keskustelua pienempien kasvattajaseurojen ja suurempien keskusseurojen välisestä roolijaosta.

Toimittaja Mikko Knuuttila tapasi Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan. Kanerva kertoo, mitä Huuhkajien pitää vielä oppia ennen kesän EM-kisoja.

Kirjeenvaihtajamme Lari Seppinen vieraili englantilaisen jalkapallon juurilla Sheffieldissä. Sini- ja punavalkoisten taistelussa United on ottanut viime vuosina niskalenkin Wednesdaysta. Se korpeaa yhtä maailman vanhimmista jalkapalloseuroista, jonka pitäisi nöyrtyä ja ottaa mallia ikiaikaisesta naapuristaan.

Rasenballsport Leipzig ja Borussia Mönchengladbach ovat jättäneet taakseen Bayernin ja Dortmundin Saksan jalkapallossa. Se ei ole sattumaa, vaan takana on monen vuoden kehitys, seurojen fiksut strategiat sekä kaksi modernia, omat luovat pelisysteeminsä kehittänyttä valmentajaa.

Koripallo-otteluista halutaan entistä sujuvampia ja viihdyttävämpiä. Syynissä ovat ainakin vapaaheitot ja ylösheitot, mutta sopassa on edelleen liian monta hämmentäjää. Harri Mannonen pureutuu jutussaan kaavailtuihin muutoksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu