Urheilulehti 50: Kenet luuta lakaisee? Markku Kanervalla alkoi nyt elämänsä tärkeimmän 23 palan palapelin kokoaminen - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 50: Kenet luuta lakaisee? Markku Kanervalla alkoi nyt elämänsä tärkeimmän 23 palan palapelin kokoaminen

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.12.2019 15:11

Tuoreessa numerossa selvitetään myös, alkaako Manchester Unitedin uniikki brändi rapautua joukkueen urheilullisen alakulon.

Juhlat Huuhkajien kisapaikan johdosta on ehditty juhlia. Nyt on varsinaisen työn aika, ja siitä vastaa päävalmentaja Markku Kanerva.

Seuraavaksi Kanervalla on edessään tiukka valinta: hänen on päätettävä, ketkä 23 pelaajaa lähtevät EM-kisoihin.

Toimittaja Janne Kosunen käänteli ja väänteli avoimet kysymykset, joista isoimmat liittyvät maajoukkueesta jo pois jääneisiin pelaajiin.

Toimittaja Mitri Pakkanen tapasi Italian Bresciassa Huuhkajien kakkosvahdin Jesse Jorosen, joka paljasti menestyksensä yksinkertaisen salaisuuden. Se on työ.

Kuvituskuva

Suurin, kaunein ja kiinnostavin.

Manchester Unitedin brändi on Valioliigan arvokkain ja yksi maailman arvokkaimmista urheilubrändeistä, mutta vaarana on, että se alkaa rapautua kehnon urheilullisen menestyksen takia.

Lontoon-kirjeenvaihtaja Lari Seppinen perehtyi aiheeseen. Tuloksena massiivinen reportaasi.

Kuvituskuva

SaiPassa SM-liigan maalihanansa tällä kaudella auki saanutta Veeti Vainiota pidettiin juniorina lähes Erik Karlssonin kaltaisena lahjakkuutena. Sitten Vainio syöksyi vammakierteeseen, josta hän on vasta nyt pyristellyt irti.

Vasta nyt Vainio on alkanut uudestaan vaikuttaa juniorivuosien suitsutuksen arvoiselta pelaajalta. Vainio kertoo Tommi Koivusen jutussa mm. loukkaantumiskierteestään ja nuoruuden kiukutteluistaan.

Kuvituskuva

Kolmen kirjaimen unelma on usean SM-liigassa loistaneen kiekkoilijan kohdalla kääntynyt kolmen kirjaimen kurimukseksi, kun pelipaikka Pohjois-Amerikassa ei ole NHL van AHL.

Tällä kaudella NHL:ssä on pelannut 35 suomalaista kenttäpelaajaa, joista vain kahdeksan ei ole koskaan pelannut farmiliigassa.

AHL tuottaa monille suomalaispelaajille kulttuurishokin, kertoo kirjeenvaihtaja Ville Tourun raportti.

– Varsinkin jos olet joukkueen ainoa suomalainen, niin aika yksin siellä saa olla, eikä NHL:stä olla juurikaan missään yhteyksissä. Ei ainakaan minuun oltu. Bussimatkat ovat aika pitkiä, kun peli ei oikein kulje. Meillä pisimmät bussireissut ovat olleet lähempänä kymmentä tuntia, sanoo entinen Ilveksen hyökkääjä Otto Koivula.

– Suomessa tai Euroopassa näppärät pelaajat pystyvät tekemään paljon pisteitä, mutta täällä tilanne on täysin toinen. Vaatii hetken aikaa, että pelityylin omaksuu. Luulen, että suurin osa sen kuitenkin oppii. Joillakin menee kuukausi, joillakin voi mennä kaksi tai kolmekin vuotta.

Kuvituskuva

Kulttiseura Union Berliini toteutti unelmansa ja nousi Bundesliigaan. Kuinka toisinajattelija pystyy pitämään kiinni identiteetistään ja aitoudestaan kaupallisuuden hallitsemassa jalkapallobisneksessä, kysytään.

Kirjeenvaihtaja Johanna Nordling kävi historian ensimmäisessä Bundesliigan Berliinin-derbyssä ja hämmästeli Unionin omintakeisuutta.