Urheilulehti 48: Suuri hiihtonumero nyt myynnissä - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 48: Suuri hiihtonumero nyt myynnissä

Kuvituskuva
Julkaistu: 28.11. 7:30

Tuoreessa numerossa käydään läpi maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn tilanne ja maajoukkueet.

Mitä tapahtuu suomalaisessa hiihdossa Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken jälkeen? Tätä kysytään Urheilulehden kansijutussa tällä viikolla. Vastaus vaikuttaa tylyltä: latu tyhjenee. Maastohiihto menettää nuoret lahjakkuudet liian aikaisin muille lajeille, eikä uusia maailmanluokan kykyjä ole näköpiirissä. Marko Lempisen jutussa ääneen pääsee muun muassa Urheilulehden hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi.

Kuvituskuva

Toimittaja Pekka Holopainen tapasi maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalon. Lupaavan hiihtäjän viime kausi meni penkin alle. Matintalolle oli kuitenkin suuri helpotus, kun hänelle selvisi heikon kauden syy: hän oli yksinkertaisesti huonossa kunnossa, ja pystyisi parantamaan täksi kaudeksi.

Kuvituskuva

Yhdistetyn maajoukkueessa on tehty paljon oikeita asioita, mutta yhdessä asiassa on vielä paljon parannettavaa: hyppäämisessä. Urheilulehden mäkiasiantuntija Tuomas Virtanen kertoo, kuinka asia voidaan korjata.

Kuvituskuva

Diabetes pudotti mäkihypyn suurlupauksen Niko Kytösahon monttuun teini-iässä, mutta nyt hän on jälleen kunnossa. Uran päätavoitteena siintää, ei vähempää kuin olympiavoitto.

Kuvituskuva

Hiihtoliiton entinen toimitusjohtaja Mika Kulmala avaa Pekka Holopaisen haastattelussa yllättävän lähtönsä syitä.

Kuvituskuva

Holopainen jututti lehteä varten myös Hans Christer Holundia, joka ehti jo lopettaa rahapulassa hiihtouransa ja ryhtyä vahtimestariksi. Nyt Holund on maailmanmestari.

Numerosta löytyvät myös analyysit maajoukkueurheiljioista ja maailmancupien aikataulut.

Tutustu Urheilulehden sisältöön