Urheilulehti 45: Miksi urheilijoiden elämäkertoja julkaistaan niin paljon? - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 45: Miksi urheilijoiden elämäkertoja julkaistaan niin paljon?

Tuoreen lehden hahmoja ovat Aki Riihilahti, Lewis Hamilton, Jarno Pikkarainen, Emile Heskey ja Jere Uronen.

7.11.2019 7:00

Tuoreen Urheilulehden kannessa komeilee pino urheilukirjoja, eikä syyttä. Suomalaisista urheilijoista tehdään elämäkertoja enemmän kuin koskaan. Suuri käänne tapahtui vuonna 2014. Siihen mennessä Suomessa oli tehty yhteensä noin 300 urheilijaelämäkertaa. Vuoden 2014 jälkeen sama lukema on noin 370 – ja lisää tulee. Toimittaja Timo Riihentupa selvitti miksi.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo Urheilulehden laajassa haastattelussa, mihin eurooppalainen seurajalkapallo on menossa. Riihilahti kertoo myös, milloin aikoo jättää HJK:n.

NHL:ssä kenttäpelaajien keski-ikä laskee mutta maalivahtien nousee. Suurin osa sarjan ykkösvahdeista on yli 30-vuotiaita. Kirjeenvaihtajamme Ville Touru pureutuu jutussaan kokemusilmiöön.

Emile Heskey sai 22-vuotiaana unelmasiirron Liverpooliin, mutta ikävä kotiin oli katkaista tien huipulle. Kirjan julkaissut kulttipelaaja kertoo Urheilulehdelle taianomaisesta ymmärryksestä Michael Owenin kanssa – ja siitä, miksi yksikin kausi Jari Litmasen seurassa jätti pysyvän jäljen.

Kuudennen maailmanmestaruutensa voittaneesta Lewis Hamiltonista on tulossa kaikkien aikojen menestynein F1-kuski. Hän on keskeyttänyt vain kerran 65 edellisessä kisassa.

Johanna Nordling tapasi Huuhkajien runkopelaajiin kuuluvan Jere Urosen, joka pelaa pelaa elämänsä parasta jalkapalloa, sytyttää faneja Mestarien liigassa ja marssii kohti EM-kisoja.

Jarno Pikkarainen oli riskivalinta HIFK:n päävalmentajaksi. Öykkärin maineen saanut kohuvalmentaja on kulkenut kovan polun SM-liigan tuulisimmalle paikalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu