Urheilulehti 40: Kilpapelaamisen synkät kasvukivut - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti 40: Kilpapelaamisen synkät kasvukivut

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.10.2019 7:00

Yleisurheilun MM-kisat Dohassa ”huipentuvat” viikonloppuna miesten keihäskisaan. Urheilulehden yleisurheiluavustaja Lauri Hollo arvioi jutussaan, miten keihään karsinnassa ja sununtaisessa loppukilpailussa käy. Hollon analyysin mukaan voiton vie Viron Magnus Kirt.

Kuvituskuva

Elektroninen urheilu eli kilpapelaaminen on noussut kohinalla miljardiluokan bisnekseksi. Miljoonien eurojen voittopottien takana on kuitenkin synkkiä kasvukipuja. Moni pelaaja on lopettanut loppuunpalamisen, masennuksen tai muiden henkisten ongelmien takia. Rahakkaiden suurturnausten ja omakustanteisen harrastepelaamisen välillä ei ole juuri ollut vaihtoehtoja. Lisäksi yli 30-vuotiaat pelaajat ovat olleet harvinaisuuksia.

Toimittaja Timo Riihentupa perkaa jutussaan kilpapelaamisen kasvukipuja ja sitä, voiko 18–29-vuotiaiden suomalaismiesten ”suosikkilaji” jatkaa kasvuaan niistä huolimatta.

Kuvituskuva

Jalkapallotoimittajamme Saku-Pekka Sundelin matkasi Turkuun tapaamaan vahvaa kautta pelaavan Interin valmentajaa José Riveiroa. Haastattelun aikana kävi selväksi muun muassa se, että jos Riveiro saisi muuttaa yhden asian suomalaisessa jalkapallossa, hän toisi siihen lisää iloa.

Kuvituskuva

NHL:ssä muutettiin täksi kaudeksi sääntöjä, mutta onko muutos hyväksi? Seurat pelkäävät erityisesti tuomioiden haastamista, koska jokaisesta epäonnistuneesta haastosta on nyt luvassa kahden minuutin jäähy.

Kuvituskuva

Kotimainen Korisliiga alkoi tällä viikolla. Urheilulehden kaudenavauspaketista löytyvät muun muassa analyysit kaikista liigajoukkueista.

Kuvituskuva

Monen jalkapalloseuran kannattajat vihaavat toisiaan. Englannissa tähän joukkoon kuuluvat erityisesti AFC Wimbledonin fanit, jotka vihaavat MK Donsia. Syy vihaan on yksinkertainen: kumpikin seura väittää kantavansa eteenpäin legendaarisen Wimbledon FC:n soihtua. Urheilulehden Britannian kirjeenvaihtaja Lari Seppinen oli paikalla joukkueiden kohtaamisessa.

Tutustu Urheilulehden sisältöön