Sebastian Aho on ylivoimainen palkkakuningas, toisena on todellinen yllätysnimi – katso kaikkien suomalaisten NHL-palkat

Julkaistu:

Urheilulehti
Sebastian Aho teki kesällä uuden sopimuksen, jonka ansiosta hänestä tuli suomalaisten palkkakuningas. Dallas Starsin Esa Lindell on yllättäen tilaston kakkonen.
Patrik Laine ja Mikko Rantanen eivät ole vielä solmineet uusia NHL-sopimuksia. Heidän mahdolliset sopimuksensa saattavat heilauttaa suomalaisten palkkatilaston uuteen uskoon, mutta toistaiseksi kärkikolmikko on seuraava:

1. Sebastian Aho 12 miljoonaa dollaria (10,8 miljoonaa euroa).
2. Esa Lindell 7 miljoonaa dollaria (6,3 miljoonaa euroa).
3. Aleksander Barkov 6,9 miljoonaa dollaria (6,2 miljoonaa euroa).

Viime vuonna listan kärjessä olivat maalivahdit Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

Palkat ovat peräisin Urheilulehden tuoreesta numerosta, joka keskittyy hyvin vahvasti NHL:ään. Tuhdin lehden sivuilta löytyvät kaikki oleelliset jutut, analyysit ja tilastot ensi viikolla alkavasta maailman parhaasta jääkiekkosarjasta.

Kaikki palkat listattuna

Kaikkien suomalaisten NHL-pelaajien palkat voit katsoa alla olevasta grafiikasta. Lehden tilastoissa ei ole mukana palkkakattovaikutusta (cap hit), vaan tämän kauden palkka.Listan kakkosena on yllätysnimi. Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell ei ole pelaaja, jonka nimi komeilee usein otsikoissa.

Sen sijaan jokerikasvatti on luonut NHL-uraansa luotettavana yleispuolustajana. 25-vuotias Lindell saa Dallasissa paljon vastuuta ja luutii ykkösparissa ruotsalaisen tähtipuolustajan John Klingbergin rinnalla. Hän on joukkueelleen erittäin tärkeä palanen etenkin alivoimalla.

Viime kaudella Lindell teki maukkaat 32 (11+21) tehopistettäkin. Palkkioksi hienosta kaudesta Dallas Starsin GM Jim Nill teki suomalaispuolustajalle keväällä kuuden vuoden mittaisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on lähes 35 miljoonaa dollaria.


Lindell on joukkueensa parhaiten palkattu puolustaja. Ruotsalainen Klingberg allekirjoitti vuonna 2015 seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 29,75 miljoonaa.

Nyt tuo sopimus näyttää seuran kannalta erittäin edulliselta, sillä esimerkiksi viime kaudella Klingberg teki 64 ottelussa 45 (10+35) tehopistettä. Tuottamaansa tulokseen nähden Klingberg pelaa halvalla.

Aho ei pröystäile rahoillaan

Sebastian Aho nousi suomalaisten palkkakuninkaaksi tekemällä Carolinan kanssa uuden sopimuksen kesällä, kun oli sitä ennen pannut nimensä Montrealin ns. offer sheet -tarjoukseen. Uuden sopimuksen yksityiskohtiin kuuluu bonuspainotteisuus.


Aho sanoo Urheilulehdessä, ettei ole levitellyt rahojaan kesällä, vaikka sai Hurricanesin maksaman miljoonien allekirjoitusbonuksen heti tililleen.

– En ole kyllä ostanut mitään erikoista. Suomessa ostin auton jo ennen kun sopimus tuli, ja ajelen täällä (Raleigh’ssa) samalla Audin maasturilla. En ole mitään Lamborghinia ostamassa, Aho sanoo lehdessä.

Urheilulehden tuore NHL-numero on myös irtonumeromyynnissä hyvin varustetuissa myyntipisteissä.

Tutustu Urheilulehteen 2 kk tarjoushintaan!

19,90 €/2 kk * (norm. 29 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus, hinta tutustumisjakson jälkeen 26,50/2 kk. Tilauksen voi lopettaa koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua. Myös 6 ja 12 kk jaksot - säästä enemmän!

Tutustu Urheilulehden sisältöön