NHL:n suomalainen palkkakuningas Sebastian Aho kesän miljoonapotista Urheilulehdelle: ”En ole mitään Lamborghinia ostamassa”

Sebastian Aho on NHL:n suomalainen palkkakuningas. Uusi Urheilulehti kysyi, miten raha muuttaa hänen elämäänsä.

26.9.2019 6:15

Ilta-Sanomien urheilutoimituksen kokoaman aikakauslehden Urheilulehden uusi numero keskittyy vahvasti NHL:ään.

Tuttuun tapaan lehden 108 sivulta löytyvät kaikki oleelliset jutut, analyysit ja tilastot ensi viikolla alkavasta maailman parhaasta jääkiekkosarjasta.

Mukana lehdessä on myös suomalaispelaajien palkkatilasto, jossa komeilee kärjessä Carolina Hurricanesin keskushyökkääjä Sebastian Aho.

Tämä teki kesällä nopeiden käänteiden jälkeen Carolinan kanssa uuden sopimuksen, kun oli sitä ennen pannut nimensä Montrealin ns. offer sheet -tarjoukseen. Uuden sopimuksen yksityiskohtiin kuuluu bonuspainotteisuus.

Suomalaispelaajien palkkatilastossa Aho on kärjessä 12 miljoonan dollarin (10,8 miljoonan euron) vuosipalkallaan. Lehden tilastoissa ei ole mukana palkkakattovaikutusta (cap hit), vaan tämän kauden palkka. Toisena tilastossa on Dallasin Esa Lindell seitsemällä miljoonalla (6,3 miljoonaa euroa) ja kolmantena Floridaa edustava Alexander Barkov 6,9 miljoonalla taalalla (6,2 miljoonaa euroa).

Lehdessä olevassa Ahon erikoishaastattelussa myös selviää, mitä mieltä ”jääkiekon tietokoneeksi” kutsuttu oululaispelaaja on raha-asioistaan.

Aho kertoo, ettei levitellyt rahojaan kesällä, vaikka sai Hurricanesin maksaman miljoonien allekirjoitusbonuksen heti tililleen.

– En ole kyllä ostanut mitään erikoista. Suomessa ostin auton jo ennen kun sopimus tuli, ja ajelen täällä (Raleigh’ssa) samalla Audin maasturilla. En ole mitään Lamborghinia ostamassa, Aho sanoo lehdessä.

Voit tilata Urheilulehden täältä. Lehti on myös irtonumeromyynnissä hyvin varustetuissa myyntipisteissä torstaista lähtien.

Sisältöä ei ole vielä haettu