Missä mennään nuoren mäkikotkan Mico Ahosen uralla – uusi Urheilulehti nyt myynnissä

Irtonumeromyyntiin palannut Urheilulehti keskittyy tällä viikolla nuorten urheilijoiden tarinoihin.

Lehden kansikuvajutussa komeilee Mico Ahonen, josta on puhuttu jo vuosikausia tulevaisuuden huippumäkihyppääjänä. Nyt Ahonen on 17-vuotias – ja valmistautuu uransa ensimmäisiin MM-kisoihin, jotka järjestetään kahdessa ikäluokassa Lahdessa.

Kävimme tapaamassa Ahosta Lahdessa ja kerromme, missä toisen polven huippuhyppääjän uralla mennään. Erityisesti pituuskasvu on vaikuttanut Ahosen suorituksiin viime aikoina.

Tapasimme Lahdessa myös toisen nuoren urheilijan, tuoreen jääkiekon nuorten maailmanmestarin Jesse Ylösen. Hän on keskittynyt kiekkoon täyspäiväisesti jo vuosikausia, vaikka on vasta 19-vuotias. Ylönen kertoo jutuissa valinnoistaan. Mukana kommentoimassa on myös pelaajan isä, entinen NHL-pelaaja Juha Ylönen.

Jalkapallossa polttopisteessä on lajin entinen huippulupaus Cherno Samba, josta Liverpool, ManU ja Arsenal kisasivat, kun tämä takoi maaleja Englannin juniorisarjoissa. Loppujen lopuksi Samba päätyikin maailmankiertäjäksi, joka pelasi mm. puoli kautta Veikkausliigan Hakassa. Hän kertoo nyt aika traagisenkin tarinansa.

Mukana on myös autourheilua reportaasimuodossa: vierailimme Renault’n tehtaalla Englannissa, jossa valmistetaan tallin GP-kalusto. Jättijutussa selvitetään millintarkasti yksityiskohdat, joita kilpakaluston kehittämisessä tarvitaan.

Lisäksi hiihdon päävalmentaja Matti Haavisto kertoo roolistaan ja vastaa kriitikoilleen, NHL:n suomalaismolarit kertovat ohentuneista varusteistaan ja paljon muuta.

Urheilulehti on maailman toiseksi vanhin urheilujulkaisu. Lehti ilmestyy jatkossa keskiviikkoisin. Sen tilausohjeet löydät täältä.