Urheilulehti

Urheilulehti 49: Mitä lahjakkuus tarkoittaa urheilussa?

Julkaistu:

Urheilulehti tällä viikolla
Tuoreessa numerossa ovat esillä myös Kerttu Niskasen vaakalaudalla oleva kausi, maailman kallein toppari Virgil van Dijk ja kadonneet saunaillat.
Harva on kuullut Petri Aaltosesta, mutta hänestä piti aikoinaan tulla Teemu Selännettä parempi jääkiekkoilija. Aaltonen ja Selänne pelasivat samoissa maajoukkueissa, ja Aaltosta pidettiin kaksikosta parempana ja lupaavampana pelaajana. Nuorelle lupaukselle povattiin suurta uraa, mutta toisin kävi. Aaltonen lopetti uransa alasarjapelien jälkeen 30-vuotiaana.

Toimittaja Timo Riihentupa tapasi Aaltosen. Jutussaan Riihentupa pureutuu yhteen urheilun suurista kysymyksistä: Mitä on lahjakkuus? Ja miksi sen määrittely on niin vaikeaa?


Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma on viettänyt paljon aikaa vankilassa. Pajuluoma ei ole ollut telkien takana vankina vaan hän työskenteli pitkään Vaasan vankilassa vanginvartijana. Urheilulehden jutussa Pajuluoma kertoo, millaista hänen työnsä oli ja miten se on vaikuttanut häneen ihmisenä ja valmentajana.


Virgil van Dijk on maailman kallein puolustaja. Hollantilainen voi kuitenkin olla hintansa arvoinen, sillä hän on puuttuva palanen Liverpoolin pelissä. Toimittaja Lari Seppinen kertoo van Dijkin tarinan.


Saunailtakulttuurilla on pitkät perinteet suomalaisessa joukkueurheilussa. Lauteilla on kohotettu yhteishenkeä ja puitu kriisejä. Nyt kiukaat ovat kylmenneet. Janne Kosunen kertoo jutussaan miksi.


Maastohiihtokausi on nuori, mutta Kerttu Niskasen sesonki on jo vaakalaudalla. Niskanen on ylikuormitustilassa ja jätti siksi Lillehammerin maailmancup-viikonlopun väliin. Se ei kuitenkaan vielä riitä. Toimittaja Atte Husu ja Urheilulehden hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi kertovat, miksi Niskasen pitäisi malttaa pysyä vielä hetki pois kilpaladuilta.
Tilaa Urheilulehti tästä:

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
  • Urheilulehtien arkistot netissä
  • Näköislehti + arkisto netissä
  • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
  • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.
Urheilulehdessä tällä viikolla: