Urheilulehti nyt: ”Olen suomalaiseksi aika röyhkeä tapaus” – hyökkääjälupaus harjoittelee maalintekoa vähintään kymmenen kertaa viikossa - Urheilulehti - Ilta-Sanomat

Urheilulehti nyt: ”Olen suomalaiseksi aika röyhkeä tapaus” – hyökkääjälupaus harjoittelee maalintekoa vähintään kymmenen kertaa viikossa

Jalkapalloilija Marcus Forss murtautui tänä syksynä Brentfordin edustusjoukkueeseen.

24.10.2018 11:40 | Päivitetty 24.10.2018 11:42

Hyökkääjälupaus Marcus Forss teki elokuussa avausmaalinsa Brentfordille. 19-vuotias suomalainen osui liigacupin ottelussa Blackburnia vastaan.

Forss on lähellä läpimurtoa Englannissa, jonne hän siirtyi kuusi vuotta sitten. Se on vaatinut kovaa työntekoa. Forss sanoo harjoittelevansa maalintekoa vähintään kymmenen kertaa viikossa. Urheilulehden kirjeenvaihtaja Lari Seppinen tapasi hänet Brentfordissa.

»Olen suomalaiseksi aika röyhkeä tapaus. Suomessa ei oikein ole röyhkeitä pelaajia. Minulle on sanottu, että kukaan ei tule minun ja maalin väliin, vaan laitan aina pallon sisään», Forss sanoo.

Suomalaisnuoret niittävät mainetta myös jääkiekkokaukaloissa. Suomesta tulee jatkuvasti pelaajia, jotka ovat jo teini-ikäisenä valmiita suureen rooliin SM-liigassa ja jopa NHL:ssä. Toimittaja JP Mikola selvitti, mistä nuorten nousu johtuu.

Bayer Uerdingen oli saksalaisen jalkapallon suuria 1980-luvulla. Sitten seura vajosi aina kuudennelle sarjatasolle asti. Nyt seura on tekemässä uutta nousua venäläismiljonääri Mihail Ponomarevin rahoilla. Kirjeenvaihtajamme Johanna Nordling kertoo seuran huiman tarinan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Sisältöä ei ole vielä haettu