Urheilulehti

Urheilulehti 32: Arsenalin videofriikki ja ”tohtori, joka joskus juoksi”

Julkaistu:

Urheilulehti tällä viikolla
Unai Emery ja Janne Holmén ovat tuoreen lehden tähdet.
Englannin Valioliiga alkaa perjantaina. Siksi tuoreen Urheilulehden kannessa komeilee Arsenalin uusi päävalmentaja Unai Emery. Arsene Wengerin seuraaja on Arsenalissa kovassa paikassa, mutta millaisen miehen käsissä Tykkimiesten tulevaisuus on? Toimittaja Sami Nieminen kertoo pikkutarkan videofriikin tarinan.


Janne Holmén juoksi 16 vuotta sitten maratonilla sensaatiomaiseen Euroopan mestaruuteen. Hänen harjoituskauden budjettinsa oli tuolloin 7 000 euroa. Mitä Holménille kuuluu nyt? Pekka Holopainen tapasi Uppsalassa ”tohtorin, joka joskus juoksi”.


Macoumba Kandji tunnettiin ennen tätä kautta taitavana driblailijana, jonka suurin heikkous oli viimeistely. Tänä kesänä Kandji on valittu sekä kesä- että heinäkuun kuukauden pelaajaksi ja hän lähestyy kovaa vauhtia Veikkausliigan maalipörssin kärkeä. Christos Zavros kertoo jutussaan, miten Kandji opetteli itsensä sarjan pelätyimmäksi hyökkääjäksi.


Mitä saadaan kun yhdistetään harjoitusrääkki, kauniit alppimaisemat ja italialainen fanikulttuuri? Ritiro. Mitri Pakkanen seurasi Torinon harjoitusleiriä Bormiossa.


Mikä määrittää sen, kuinka korkealle seiväshyppääjä voi yltää? Toimittaja Lauri Hollo avaa analyyttisessa jutussaan seiväshypyn korkean asteen yhtälön.


Sopiiko videotarkistus pesäpalloon? Tätä mietitään kansallislajissa kuumeisesti juuri nyt. Yleisesti videoihin suhtaudutaan positiivisesti, mutta myös lajin nopeatempoisuudesta halutaan pitää kiinni.
Urheilulehdessä tällä viikolla: