Nelinkertainen maailman­mestari kuoli sodassa – viimeinen video kertoi karusta arjesta rintamalla

Vitaly Merinov kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Vitaly Merinov julkaisi viimeisen päivityksen rintamalta vain muutama päivä ennen kuolemaansa.

Potkunyrkkeilyn nelinkertainen maailmanmestari, ukrainalainen Vitaly Merinov on kuollut Ukrainan sodassa. Asiasta kertoi Ivano-Frankivskin kaupungin pormestari Ruslan Martsinkiv Facebookissa.

Martsinkivin mukaan Merinov kuoli taistelussa saamiinsa vammoihin sairaalassa. Häntä jäävät kaipaamaan vaimo ja kaksivuotias tytär.

Merinov oli taistellut sodassa sen ensimmäisestä päivästä saakka. Hän oli aiemmin saanut ampumahaavan jalkaansa mutta palannut rintamalle toivuttuaan siitä.

Merinov julkaisi Instagram-tilillään runsaasti kuvia ja videoita elämästään rintamalla. Niistä edellinen on julkaistu vain neljä päivää sitten. Siinä hän kertoi naureskellen venäläisten soittavan päivittäin rintamalla musiikkia ja houkuttelevan ukrainalaisia antautumaan lupaamalla kolme ateriaa päivässä.

Päivää tuota aiemmin julkaisemassaan kuvassa hän kertoi venäläisten yrittävän tuhota puolustajien asemia kamikaze-drooneilla.

Moni ukrainalainen urheilija on kuollut puolustaessaan maataan Venäjän hyökkäykseltä. Aiemmin maaliskuussa nuorten olympialaisissa hopeaa voittanut nyrkkeilijä Maksym Halinitshev kuoli rintamalla 22 vuoden iässä.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coe sanoi viime kuussa, että Ukrainan sodassa oli kuollut jo 185 urheilijaa.

Kansainvälinen olympiakomitea suunnittelee parhaillaan, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata kansainvälisiin kilpailuihin neutraaleina urheilijoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?