Tino Ojala paini EM-kultaa!

Tino Ojala nappasi EM-kultaa.

Tino Ojala paini EM-kultamitalin.

14.3. 20:15

Suomen Tino Ojala otti Euroopan mestaruuden Bukarestissa kisattavissa painin nuorten, alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Ojala voitti 63-kiloisten loppuottelussa Georgian Giorgi Shotadzen 5–4.

Mestaruus on Helsingin Hakaa edustavan Ojalan, 21, ensimmäinen arvokisamitali. Hän liittyi harvalukuiseen seuraan, sillä aiemmin suomalaisista alle 23-vuotiaiden EM-kultaa ovat päässeet juhlimaan vain Petra Olli vuosina 2015 ja 2017 ja Arvi Savolainen vuonna 2019.

Suomalaisosaamista nähdään EM-finaalissa myös keskiviikkona, sillä Jonni Sarkkinen eteni 82 kilon sarjan loppuotteluun voittamalla välierässä Georgian Saba Mamaladzen 3–1. Sarkkinen kohtaa finaalissa nuorten hallitsevan maailmanmestarin, Norjan Exauce Mukubun.

– Mahtavaa painia suomalaisilta, venymistä ja taistelutahtoa on löytynyt koko joukkueelta. Tino uskoi itseensä ja paini omilla vahvuuksillaan upean finaalin. Siinä sai kova työ parhaan palkinnon. Jonni voitti kolme aiempaa arvokisamitalistia ja taistelee keskiviikkona mestaruudesta, iloitsi Suomen joukkueen valmentaja Veli-Karri Suominen tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?