Tämän takia Arnold Schwarzenegger jätti kehonrakennuksen – ”Olemmeko vain pellejä?”

Arnold Schwarzenegger kertoo hetkestä, jolloin sai tarpeekseen kehonrakennuksesta.

Arnold Schwarzenegger on maailmantähti. Arkistokuva.

14.3. 19:21

Arnold Schwarzenegger lienee maailman kaikkien aikojen tunnetuin kehonrakentaja.

Hänet tunnetaan myös näyttelijänä ja Kalifornian entisenä kuvernöörinä, mutta kehonrakennuksen kautta Schwarzenegger alun perin pumppasi itsensä kohti kuuluisuutta.

Ihan aina Schwarzenegger, 75, ei ole ollut vakuuttunut kehonrakennuksen mielekkyydestä. Tämä käy ilmi Schwarzeneggerin The Atlantic -julkaisulle antamista lausunnoista.

Schwarzenegger antaa ymmärtää, että päätti jättää kehonrakennuksen vuoden 1975 Mr. Olympia -kilpailujen aikoihin.

– Kysyin itseltäni, että olemmeko todella vain pellejä.

– Katsoin ympärilleni ja totesin itselleni, että minun pitää päästä pois täältä, Itävallassa syntynyt Schwarzenegger muisteli The Atlanticin mukaan.

Schwarzenegger otti etäisyyttä kehonrakennuslavoilla kilpailemiseen, mutta palasi ja voitti Mr. Olympia -tittelin vielä vuonna 1980. Hän voitti kyseisen tittelin yhteensä seitsemän kertaa.

1980-luvulla näyttelijäntyö oli jo Schwarzeneggerin asialistan kärkipäässä. Hänet muistetaan muun muassa elokuvista Conan – barbaari, Terminator ja Commando.

Vuosien varrella Schwarzenegger on säilyttänyt läheiset suhteet kehonrakennukseen ja voimailuun osallistumalla muun muassa kilpailutapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin.

Hän on myös itse jatkanut kuntosalilla kuntoilua varttuneemmallakin iällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?