Ebbaa, 22, ylistettiin rohkeasta bikinikuvastaan – ei voinut aiemmin katsoa itseään peilistä

Ebba Årsjö ei aina ole ollut sinut itsensä kanssa.

Ebba on saanut paljon kiitosta rohkeasta somejulkaisustaan.

8.3. 19:48

Para-alppihiihtäjä Ebba Årsjö, 22, sai suurta huomiota viime kesänä, kun hän paljasti ensimmäistä kertaa oikean jalkansa sosiaalisessa mediassa. Nyt ruotsalainen kertoi kuitenkin Vägen Till Toppen -podcastissa, ettei hän aina ole ollut sinut itsensä kanssa.

Årsjöllä on synnynnäinen Klippel-Treanaunayn oireyhtymä. Oireyhtymä aiheuttaa ihoon tummanpunaisen hiussuoniluomen, veri- ja imusuonten rakennepoikkeavuuksia sekä luu- ja pehmytkudosten paikallista liikakasvua.

Kuten sairaudelle on tyypillistä, Årsjöllä oireyhtymä vaikuttaa vain yhteen alarajaan eli oikeaan jalkaan.

Årsjötä kehuttiin kuvan julkaisun jälkeen rohkeudesta. Nuorempana hän ei pystynyt edes katsomaan itseään peilistä. Hän inhosi jalkaansa.

– Tulin vihaiseksi ja surulliseksi, kun vain katsoin itseäni. Niin huono oli tilanteeni. En halunnut jalkani vuoksi edes olla olemassa, Årsjö kertoi podcastissa Aftonbladetin mukaan.

– On kamalaa edes muistella mennyttä, koska nykyisin en missään tapauksessa haluaisi leikata pois jalkaani. Se on osa minua. Rakastan jalkaani.

Årsjö on moninkertainen kultamitalisti paralympialaisissa ja MM-kisoissa. Hän on vastikään päättänyt jättää syöksylaskun pois lajivalikoimastaan, koska se tekee liian kipeää.

– Ajattelen usein syöksytreeneissä, etten halua tehdä tätä enää ikinä. En halua enää hypätä hiihtohissiin. Miksi teen näin tyhmälle jalalleni? Minun pitäisi istua toimistossa ja ottaa iisisti, Årsjö kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?