Venäjällä ilkutaan Johannes Kläbolle – röyhkeä väite MM-hiihtojen yleisöstä

Johannes Kläbo oli ennakkosuosikki 50 kilometrin loppukiriin, mutta Pål Golberg karkasi yllättäen. Venäjällä Kläbon tappiosta otettiin ilo irti.

5.3. 23:15

Venäjällä on vielä tuoreessa muistissa Oberstdorfin kahden vuoden takaisten MM-kisojen tapahtumat. Tuolloin Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov kolaroivat 50 kilometrin kisan loppusuoralla.

Maaliin ensimmäisenä tullut Kläbo hylättiin, sauvansa katkaissut Bolshunov jäi toiseksi. Emil Iversen nappasi mestaruuden kärkikaksikon nenän edestä.

Viimeistään Oberstdorfin tapahtumista lähtien Kläbon ja Bolshunovin otatuksia on seurattu tiiviisti Norjassa ja Venäjällä.

Sunnuntaina Venäjällä repesi riemu Kläbon yllättävästä tappiosta. Norjalaistähti oli ylivoimainen suosikki 50 kilometrin kisan loppukiritaistelussa, mutta hänen maanmiehensä Pål Golberg yllättäen karkasi loppukiritykkinä tunnetulta Kläbolta.

– Kläbolta vietiin jälleen kultamitali! Hän hävisi, vaikka Bolshunov ei ollut edes mukana, venäläisen Championatin etusivun otsikko kirkui sunnuntaina iltapäivällä.

Championatissa äimisteltiin Kläbön taipumista hopealle, koska lehden mukaan kilpailu oli kuin pedattu hänelle. Kärkiporukka pysyi kasassa loppukiriin saakka.

Championatissa uhottiin, että jatkossa Kläbo ei saa näin hyvää saumaa pitkän matkan MM-kultaan.

– Kun venäläishiihtäjämme palaavat, Kläboa ei enää ”raahata” maaliviivalle saakka. Silloin kisasta tulee paljon mielenkiintoisempi.

Championatissa julkaistun näkökulmakirjoituksen mukaan on sääli, etteivät venäläishiihtäjät päässeet mukaan MM-kisoihin. Samassa tekstissä esitettiin röyhkeä väite, jonka mukaan Planican hiihtokatsomot olisivat pullistelleet, mikäli venäläishiihtäjät olisivat mukana kisoissa.

Pronssia 50 kilometrin kisassa otti Ruotsin William Poromaa. Suomen Iivo Niskanen jäi kuudenneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?