Jasmi Joensuu lohduttomana median edessä – ääni kellossa muuttui

Jasmi Joensuu arveli, että kukaan ei odottanut häneltä vapaan hiihtotavan kympiltä mitään erityistä.

Jasmi Joensuu oli 32:s vapaan hiihtotavan kympillä tiistaina.

28.2. 20:57

Planica

Jasmi Joensuun esitys naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa puhuttaa, eikä hiihtäjä itsekään ollut kisan jälkeen reippaimmalla tuulella.

Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi ihmetteli Joensuun valintaa matkalle ja piti sitä voimien tuhlauksena ajatellen mahdollista paikkaa torstain viestijoukkueessa.

Lue lisää: Harri Kirvesniemi äimistelee, miksi Jasmi Joensuu oli mukana MM-kisassa – ”Jos olisi jätetty pois...”

Joensuu hävisi kilpailun voittaneelle Yhdysvaltain Jessica Digginsille yli kaksi minuuttia. Hopeaa otti Ruotsin Frida Karlsson ja pronssia Ebba Andersson.

Joensuu asteli Planican hiihtostadionilla toimittajien tentattavaksi hieman allapäin. Hän myönsi, että kymmenen kilometriä on hänelle vielä vaikea matka.

Joensuu hiihti sunnuntaina pariviestin Krista Pärmäkosken kanssa. Tuolloin hän totesi varsin tyytyväisenä, ettei maailman kärki mene mahdottoman kaukana.

Tiistaina kellossa oli toinen ääni.

– Pitkät työpätkät ja pitkät nousut ovat minulle vielä aika pahoja. En tiedä, odotettiinko minulta tästä kisasta niin paljoa kuitenkaan, Joensuu sanoi.

Hän huomautti, että kymmenen kilometrin kisa on kovin erilainen rypistys kuin sprinttiviesti. Vaikutti siltä, että Joensuu ei saanut itsestään ihan kaikkea irti.

– Nyt ei tunnu niin pahalta kuin toissa päivänä. En päässyt tässä kisassa niin väsyneeksi. Totta kai on vähän väsynyt olo. Eipä tässä mitään.

Joensuu sanoi, että pitkien työosuuksien jaksaminen on hänen kehityskohteensa. Suksien hän arveli toimineen ihan hyvin.

– Aina pitäisi jaksaa paremmin. Lähtökohta on, että pitäisi jaksaa vääntää kovempaa. Vapaan kymppi on minulle haasteellisempi matka. Niitä pitää vain hiihtää paljon.

Naisten päävalmentaja Jussi Piirainen arvioi, että Joensuu hiihti kisassa suurin piirtein omalla tasollaan.

Viaplayn hiihtoasiantuntija, Kerttu Niskasen aviomies ja valmentaja Juho Mikkonen sanoi kisan jälkeen, että Joensuu olisi syytä jättää pois viestijoukkueesta.

– Laittaisin ehdottomasti Johanna Matintalon avaukseen. Joensuu hävisi tänään pari minuuttia kärkeen. Vaikka Matintalon sprintti ei ollut ihan normaalia, meillä ei ole siinä mitään hävittävää. Jos haluamme taistella mitalista, meidän pitää laittaa Matintalo, Mikkonen sanoi.

Lue lisää: Kerttu Niskasen mieheltä suorat sanat Suomen viestijoukkueesta Viaplaylla – vaatii yhtä naista ulos

Alkukisojen perusteella Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Eveliina Piippo ovat paikkansa viestijoukkueessa varmistaneet.

Viimeisestä viestipaikasta kilpailevat Joensuun ja Matintalo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?