Jälleen uusi askel venäläisten paluulle olympiakarsintoihin: Saattaa toteutua jo huhtikuussa

Venäläisiä ja valkovenäläisiä ottelijoita saatetaan nähdä keväällä Aasiassa järjestettävissä taekwondo-kisoissa.

Taekwondo on erittäin suosittu laji Aasiassa ja myös olympiakisojen ohjelmassa.

26.2. 16:33

Vaikka Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, eikä rauha ole näköpiirissä, maan urheilijoiden paluu kansainväliseen kilpailutoimintaan on entistä todennäköisempää. Tuorein esimerkki saatiin taekwondon parista, kun lajin olympiaversiota hallinnoiva World taekwondo federation (WTF) ilmoitti suunnittelevansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden päästämistä Aasiassa järjestettäviin kilpailuihin.

Kilpailujen ajankohdaksi WTF ilmoitti huhtikuun. Sitä ennen eli maaliskuussa Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) käsittelee uudelleen venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden tilannetta. Tammikuun lopulla KOK ilmoitti etsivänsä reittejä, joilla Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voisivat palata kansainvälisille areenoille ja osallistua tänä vuonna käynnistyviin olympiakarsintoihin.

Lue lisää: Pääkirjoitus: Täysin järjetön ehdotus pelaa Vladimir Putinin pussiin – joko Venäjän verisen hyökkäys­sodan vastainen rintama rakoilee?

Samaan hengenvetoon Aasian olympiakomitean (OCA) puheenjohtaja toivotti venäläiset tervetulleiksi Aasiassa järjestettäviin kilpailutapahtumiin.

Seuraavat olympiakisat järjestetään kesällä 2024 Pariisissa, ja karsintakilpailut käynnistyvät jo muutaman kuukauden päästä. KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach on ilmaissut halunsa nähdä venäläisurheilijoita Pariisissa. KOK on lähestynyt kansainvälisiä lajiliittoja kirjeellä, jossa tiedustellaan näiden kantaa venäläisten ja valkovenäläisten osallistumiseen Aasiassa järjestettäviin karsintakilpailuihin.

Mediassa on ennakoitu monen lajiliiton olevan suopea venäläisten paluulle ja nyt Taekwondoliitto ilmoitti näkemyksensä julkisuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?