Ruokamyrkytys iski – satojen lapsien talviloma meni pilalle

Talviloma meni monelta lapselta ja nuorelta ikävästi mönkään, kertoo B.T. -lehti.

Satojen lasten ja nuorten talviloma meni pieleen jalkapalloleirillä. Kuvituskuva.

22.2. 19:24

Satojen jalkapalloa harrastavien lapsien ja nuorien talviloma meni ikävällä tavalla mönkään Espanjassa, kertoo B.T. -lehti.

Tanskalaislehti B.T:n mukaan lapset sairastuivat ruokamyrkytykseen jalkapalloleirillä Saloussa. Sairastuneiden joukossa oli myös futisjoukkueiden toimihenkilöitä.

B.T. kertoo, että murheelliselle jalkapalloleirille osallistuneet ovat U12–U19-ikäluokkien joukkueita. Lehden mukaan mukana oli useita tanskalaisia joukkueita, joissa kaikissa oli joukkosairastelua.

– Yli 90 prosentilla meistä oli se. Olimme vuorollamme sairaina, joten oli vaikeaa harjoitella. Saimme kuitenkin pelattua joitain pelejä espanjalaisia joukkueita vastaan, selvitti Hvidovre IF:n juniorien johtoportaaseen kuuluva Christian Grönbäk B.T:n mukaan.

Grönbäkin mukaan joukkosairastelun syytä tutkitaan edelleen, mutta tällä erää ruokamyrkytyksestä on vahva epäily. Ruokamyrkytyksen uskotaan tulleen leirin ruokailupaikasta, jossa käytännössä kaikki leirille osallistuneet söivät.

Paikalliset ovat selvittäneet myös jonkinlaisen vatsataudin mahdollisuutta tapauksessa.

Tanskalaislähteiden mukaan leirille osallistuneiden espanjalaisjoukkueiden ja sveitsiläisjoukkueen jäsenet kärsivät myös joukkosairastelusta.

Tanskalaiset kertoivat, ettei heidän aiemmilla reissuillaan kyseiselle leirille ollut tapahtunut mitään vastaavaa. Joukkueiden edustajat pahoittelivat leirin pilalle menoa vuolaasti lapsille ja heidän perheilleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?