Noora Honkala juoksi 12 tunnissa hurjan matkan – teki Suomen ennätyksen

Noora Honkala juoksi 12 tunnissa 146 kilometriä ja 356 metriä. Matka on Suomen ennätys ja maailman kaikkien aikojen listan viidenneksi pisin matka.

Noora Honkala vauhdissa 12 tunnin juoksussa Spartassa.

19.2. 14:37

Noora Honkala juoksi kaikkien aikojen viidenneksi pisimmän matkan 12 tunnin juoksukilpailussa Kreikan Spartassa.

Honkala taivalsi keskellä Spartan kaupunkia järjestetyssä kisassa 146 kilometriä 356 metriä. Matka on Suomen ja Pohjoismaiden ennätys.

Kovan alkuvauhdin takia Honkala oli aina sataan kilometriin asti maailmanennätys­vauhdissa. Hän juoksi ennätyksensä 50:llä (3.36.26) ja sadalla kilometrillä (7.41.49) sekä kuuden tunnin juoksussa (80 kilometriä ja 100 metriä).

Sadan kilometrin jälkeen Honkala alkoi kärsimään vatsakivuista ja joutui pysähtelemään.

– Oli pakko hidastaa vauhtia. ME-tuloksen tavoittelu siirtyy tulevaisuuteen, Honkala kertoi.

Naisten 12 tunnin juoksun maailmanennätys on 152 kilometriä ja 633 metriä. Se on puolalaisen Dominika Stelmachin nimissä.

Kilpailu järjestettiin Spartan pääkadulla, missä juostiin päästä päähän kilometrin pätkiä aina takaisin Leonidaksen patsaalle.

Viime vuonna Honkala paransi 12 tunnin juoksun Suomen ennätyksen lukemaan 145 kilometriä ja 400 metriä. Hän oli silloin matkallaan maailmanlistan kolmonen.

Loppuvuodesta 2022 juostut ja tämän vuoden alussa tehty maailmanennätys pudottivat hänet kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi. Spartassa hän siis nousi listalla yhden sijan ylöspäin.

Honkalan vuoden pääkisa on vasta joulukuussa, jolloin juostaan 24 tunnin MM-kisat Taipeissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?