Oscar Pistorius surmasi tyttöystävänsä – tältä entisen urheilutähden karu elämä näyttää telkien takana

Reeva Steenkampin traagisesta kuolemasta on kulunut päivälleen 10 vuotta. Hänet murhannut entinen juoksijatähti Oscar Pistorius yrittää päästä vapaaksi ensi kuussa istuttuaan puolet tuomiosta.

Oscar Pistorius istuu 15 vuoden tuomiota murhasta.

14.2. 17:07

Moninkertainen paralympiavoittaja Oscar Pistorius, 36, surmasi tyttöystävänsä Reeva Steenkampin tasan päivälleen 10 vuotta sitten, ystävänpäivänä 2013.

Pistorius ampui Steenkampin kylmäverisesti kuoliaaksi kotonaan Pretoriassa, Etelä-Afrikassa.

Pistorius on voittanut kuusi kertaa paralympiakultaa ja juoksi ensimmäisenä paraurheilijana vuoden 2012 olympialaisissa.

Entinen urheilutähti tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen murhasta.

Tältä entisen urheilutähden kylpyhuone vankilassa näyttää.

Hän on istunut tuomiostaan nyt kahdeksan vuotta ja yrittää päästä pois vankilasta. Vapautuminen on mahdollista ensi kuussa.

Erään viranomaisen mukaan vapautussysteemi suosii vankeja; ehdonalaislautakunta ei juurikaan keskustele uhrin perheen kanssa, vaan menettelyssä keskitytään vangin käytökseen tuomion aikana.

Eteläafrikkalainen juoksija on tehnyt vankilassa maataloustöitä yrittäen voittaa lautakunnan puolelleen. Hän on esimerkiksi ajanut traktoria ja viljellyt kukkakaalia.

– Ennen vangin vapautumista on mahdoton arvata, että esittääkö hän vain päästäkseen pois, totesi viranomainen Mirror-lehden mukaan.

Pistoriuksen huone.

Uhrin isä Barry Steenkamp kävi tapaamassa vapautumisesta haaveilevaa Pistoriusta vankilassa, mutta pettyi tapaamiseen.

Barry ja uhrin äiti June Steenkamp uskovat Pistoriuksen murhanneen heidän tyttärensä tahallaan, mutta Pistorius yhä väittää tekoa vahingoksi. Vanhemmat olivat pettyneitä, kun heidän tyttärensä murhaaja ei tunnustanut teon olleen tahallinen.

Lue lisää: Murhamies Oscar Pistorius tapasi uhrinsa isän vankilassa silmästä silmään – näin jäätävä kohtaamisesta tuli

Uhrin läheiset kokoontuvat tiistaina kuoleman 10-vuotispäivänä muistamaan Reevaa.

He aikovat sekoittaa osan Reevan tuhkasta erään hiljattain kuolleen perheystävän tuhkien kanssa ja heittää ne mereen samalla laulaen Reevan lempilauluja.

Reeva Steenkamp ja Oscar Pistorius edustamassa seurustelunsa alkutaipaleella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?