Nurmikkoon törsättiin 750 000 euroa – h-hetkellä kävi ilmi karu totuus

Super Bowlin isolla rahalla valmistettu pelialusta sai murskakritiikkiä.

Nurmen kasvatus meni pahasti pieleen Arizonassa.

14.2. 8:07 | Päivitetty 14.2. 8:50

Kansas City Chiefs juhli varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlin voittoa. Se löi ottelussa Philadelphia Eaglesin. Ottelusta nousi kuitenkin muitakin puheenaiheita kuin pelitapahtumat.

Ottelua seuratessa oli silmiinpistävää, miten usein pelaajat liukastelivat kumoon omia aikojaan. Suurimmalla osalla pelaajista vaikutti olevan jatkuvasti vaikeuksia pysyä pystyssä.

Arizonan Glendalessa sijaitsevan State Farm Stadiumin nurmi vaikutti aivan liian liukkaalta lajin suurimman tapahtuman pelialustaksi. Tämä tuntuu uskomattomalta, sillä nurmea kasvatettiin Phoenixin alueella kaksi vuotta ennen kuin se siirrettiin tätä ottelua varten Glendalen stadionille.

Tunnettu yhdysvaltalainen liikemies ja sijoittaja Joe Pompliano esitteli stadionin nurmimattoa Twitterissä. Hänen mukaansa nurmimatolle kertyi kokonaisuudessaan hintaa huimat 800 000 dollaria eli noin 750 000 euroa.

– NFL on käyttänyt kaksi vuotta Super Bowlin nurmikentän valmistamiseen. Nurmi kasvatettiin paikallisella siirtonurmifarmilla Phoenixissä. Se asennettiin kaksi viikkoa sitten, ja kenttä on rullattu joka aamu stadionin ulkopuolelle keräämään auringonvaloa, Pompliano kirjoitti.

Hän upotti twiittinsä myös videon, jolla näkyy nopeutettuna, miten kenttä rullataan ulos stadionilta.

Aina isollakaan rahalla ei kuitenkaan saa laatutakuuta. Liukas ja osin jopa vaaralliseksi väitetty kenttä sai vastaanotokseen täystyrmäyksen.

– Kenttä oli huonoin, jolla olen ikinä pelannut. Olen pettynyt, että jouduin pelaamaan tuossa kunnossa olevalla kentällä, Philadelphia Eaglesin tukimies Haason Reddick linjasi tylysti Sporting Newsin mukaan pelin jälkeen.

– Pari kertaa sain aikaan hyvän heittoryntäyksen ja tuntui siltä, että olin voittanut ja ohittanut blokkaajani, mutta kun yritin kääntyä kohti pelinrakentajaa, se ei onnistunut. En yritä selitellä, mutta kun katsoo ottelua videolta näkee, mistä puhun, Reddick ruoti.

Asian nosti esiin myös huomattavan moni pelin katsoja. Toimittaja Michael Hurley julkaisi Twitterissä videonpätkän, jossa Eaglesin potkaisijan Jake Elliottin tukijalka pettää potkualoituspotkua antaessa liukkaalla kentällä ja nilkka vääntyy ikävännäköisesti.

– NFL:n pitäisi hävetä tätä Super Bowlin kenttää, joka on täysi vitsi, Hurley kirjoitti twiittiinsä.

Erikoista on sekin, että vaikka NFL-joukkue Arizona Cardinals pelaa kotiottelunsa samalla State Farm Stadiumilla, sen runkosarjapeleissä ei ollut vastaavia ongelmia. Syy vaikuttaa siis olevan varta vasten Super Bowlia varten valmistetussa nurmessa.

Ottelu oli liukasteluista huolimatta kovatasoinen ja jännittävä. Chiefs voitti jännitysnäytelmän lopulta lukemin 38–35.

Kamppailu ratkesi kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun Chiefsin potkaisija Harrison Butker kenkäisi kolmen pisteen arvoisen potkumaalin haarukkaan.

Chiefs oli finaalissa kolmatta kertaa neljän viime vuoden sisään ja voitti toisen mestaruutensa samalla ajanjaksolla. Joukkueen pelinrakentajatähti Patrick Mahomes on valitti kumpanakin mestaruusvuonna Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?