Hirmumörssäri murskasi penkkipunnerruksen haamurajan – SE-mies äimänkäkenä: ”Käsittämätön rauta”

Jimmy Kolb on tiettävästi ensimmäinen, joka on nostanut penkistä yli 600 kiloa.

Jimmy Kolb murskasi penkkipunnerruksen haamurajan.

12.2. 21:37

Yhdysvaltalainen Jimmy Kolb rikkoi penkkipunnerruksessa uuden haamurajan. Kolb nosti penkistä uskomattomat 612,5 kiloa Hurricanen kaupungissa Länsi-Virginiassa järjestetyssä kilpailussa viime viikolla.

Tulos on luonnollisesti uusi maailmanennätys ja tiettävästi ensimmäinen 600 kilon ylitys penkkipunnerruksessa.

Penkkipunnerruksen Suomen ennätyksen haltija Fredrik Smulter sanoo katsoneensa Kolbin suorituksen pariin kertaan ja ei voi kuin ihmetellä painoja.

– Käsittämätön rauta. On niin paljon kiloja, että on pakko miettiä, miten käsien luut kestävät, Smulter sanoo.

Teknisesti hän pitää Kolbin suoritusta varsin mallikkaana.

– Olen nähnyt paljon rumempia nostoja. Alkaa kädet suorina ja loppuu suorille käsille. Teknisesti aika puhdas.

Kolb teki ennätyksen IPA-liiton (International Powerlifting Association) kilpailussa. IPA-liitto ei kuulu Kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan alaisuuteen.

Yksi asia, mikä hirmuisissa painoissa auttaa, on penkinnostopaita. Smulter runttasi vuonna 2014 maailman ensimmäisenä dopingtestattuna ihmisenä 400 kiloa penkistä.

Smulterin Suomen ennätys penkkipaidalla on 401 kiloa ja ilman paitaa 282 kiloa. Smulterin ennätykset on tehty Suomen urheiluliiton SUL:n alaisuudessa.

Smulter ei kuitenkaan ole perillä penkkipaitojen kehityksestä tai Kolbin käyttämän paidan ominaisuuksista, eikä siksi halua alkaa arvailla paidan antamaa lisää.

– Olen itse pitänyt 417 kiloa suorilla käsillä. Kun miettii, että siihen laitetaan 195 kiloa lisää, niin ei voi kuin ihmetellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?