Tuukka Taposella kulkee – ylivoimainen viikonloppu formulan ratissa

Taponen nousi Lähi-idän F4-sarjassa jo toiseksi.

Tuukka Taposen palkintokaappi sai sunnuntaina taas lisää täytettä. Kuva viime vuodelta.

12.2. 15:35

Formulalupaus Tuukka Taposella oli täydellinen viikonloppu Lähi-idän F4-sarjassa, kun hän voitti kaikki kolme Dubain kisaviikonlopun osakilpailua. Lauantain ykköstilan jatkoksi Taponen oli nopein myös molemmissa sunnuntain osakilpailuissa.

Tulokaskauttaan ajava Taponen, 16, nousi kolmen peräkkäisen voiton ansiosta yhteispisteissä jo toiseksi. Tallikaveri James Wharton on vain kuuden pisteen päässä edellä (176–182).

Tulokkaiden pistevertailussa Taponen on sen sijaan ylivoimainen ykkönen.

TAPOSEN ura on hyvässä nosteessa. Italialainen huipputalli Ferrari valitsi hänet marraskuussa akatemiakuljettajakseen.

Kartingin maailmanmestaruuden 2021 voittanut ja kaksi MM-hopeaa saavuttanut Taponen on ensimmäinen suomalainen Ferrari Driver Acedemyyn (FDA) valittu kuljettaja.

FDA:n kautta formula ykkösiin ovat päässeet esimerkiksi Charles Leclerc, Sergio Pérez ja Mick Schumacher.

Lohjalainen Taponen on jo muuttanut Maranelloon, jossa Ferrarin päämaja sijaitsee. Maranellossa hän saa taustalleen alan huippuammattilaisia.

Valtteri Bottasta aiemmin tukenut miljardööri Antti Aarnio-Wihuri ilmoitti puolestaan ryhtyvänsä Taposen pitkäaikaiseksi tukijaksi.

Aarnio-Wihurin arvioidaan käyttäneen formula ykkösten MM-sarjassa kaksi kertaa toiseksi sijoittuneen Bottaksen tukemiseen kaikkiaan 20 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?