Miten käy Ylen klassikko-ohjelman? Pomo kommentoi mullistusta

Yle Puhe lopettaa. Miten käy urheiluselostusten?

7.2. 20:38

Yleisradio tiedotti tiistai-iltana lopettavansa Yle Puhe -radiokanavansa. Kanava suljetaan kevääseen 2024 mennessä.

Urheilufanit kauhistuivat, sillä urheilu on ollut osa Ylen radiolähetyksiä vuodesta 1927. Ikoniset urheiluradioäänet kuten Pekka Tiilikainen, Paavo Noponen ja Raimo Häyrinen ovat osa kansallista kulttuuriperimää.

Kysymys kuuluu: Miten nyt käy radiourheilun?

– Koska tämä hallintoneuvoston päätös on niin tuore, yksittäisistä ohjelmista en pysty vielä kertomaan sen tarkemmin. Vuodelle 2024 aletaan nyt suunnitella, miten urheilua jatkossa kuullaan, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

– Sen voin sanoa, että liveurheilu säilyy osana Ylen tarjontaa myös tässä muodossa.

Jatkossa urheilua kuullaan Ylen radiotaajuuksilla vain Radio Suomessa. Sen lisäksi Yle Areenassa.

– Varmasti se sitä tarkoittaa, että jossain määrin urheilun lähetystunnit radiossa vähenevät. Mutta isona tavoitteena on, että urheilun audiosisältöjä tehdään jatkossa entistä laajemmalle yleisölle ja entistä vaikuttavammin, Palonen sanoo viitaten Radio Suomen laajempaan kuulijakuntaan.

– Urheilutarjonta sopeutetaan Radio Suomessa siihen, mitä kanava muuten tarjoaa. Siellä on uutiset ja alueelliset ohjelmat ja muut tärkeät ohjelmat. Urheilu sovitetaan siihen kokonaisuuteen.

Yksi saattohoitoon joutuneen Yle Puheen klassikko-ohjelmista on Kiekkokierros.

Läpi SM-liigakauden useasti viikossa lähetettävä monituntinen jääkiekkolähetys voi olla vaikea mahduttaa pääkanavan tarjontaan.

Palonen ei osaa vielä sanoa, miten Kiekkokierroksen käy.

– Tässä vaiheessa ei tietenkään pysty sanomaan yksittäisestä tuotteesta. Kun keskustelut on käyty ja suunnitelmat tehty, tuossa joskus syksyn puolella pystymme kertomaan yksittäisistä ohjelmista.

Jo viime kesänä urheilunnälkäinen radiokansa kohahti, kun Yle jätti poikkeuksellisesti radioimatta yleisurheilun MM-kisat, jotka järjestettiin Yhdysvaltain Eugenessa.

Palonen muistuttaa, että urheilua kuultiin Yle Puheella lopulta suhteellisen vähän aikaa.

– Tavallaan urheilu palaa nyt kotiin Ylen pääkanavalle. Urheilulähetykset alkoivat Yle Puheella vuonna 2012. Sitä ennen urheilu on ollut pelkästään Radio Suomessa, Palonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?