Tulevan olympialajin legenda suivaantui uudesta säännöstä – kieltäytyy kilpailemasta transnaisten kanssa

Bethany Hamilton ehdottaa transihmisille omaa sarjaa.

Bethany Hamilton menetti kätensä teini-ikäisenä hain hyökkäyksessä.

7.2. 20:58

Tunnettu yhdysvaltalaissurffaaja Bethany Hamilton, 32, otti tiukasti kantaa lajinsa katto-organisaatioiden päätöksiin transurheilijoista, uutisoi CNN.

Lainelautailun ammattilaisjärjestö World Surf League (WSL) ilmoitti, että se aikoo ottaa käyttöönsä Kansainvälisen lainelautaliiton ISA:n transsukupuolisia urheilijoita koskevan menettelytavan.

ISA sallii jatkossa transnaisten osallistumisen naisten sarjaan, jos heidän testosteronitasonsa pysyy tietyissä lukemissa (5 nmol/l) vuoden ajan. Transnaisten sukupuoli on syntymässä määritelty mieheksi.

WSL haluaa omaksua säännön, koska se on linjassa olympialaisten sääntöjen kanssa. Lainelautailu tulee osaksi olympialaisia Pariisissa 2024.

Hamilton kertoi Instagramissa, ettei aio osallistua WSL:n järjestämiin kisoihin, jos liiga pitää päätöksestään kiinni.

– Mielestäni paras ratkaisu olisi luoda (transihmisille) oma sarja, jota kaikilla on mahdollisuus päästä näyttämään kykynsä reilulta tavalla, Hamilton kommentoi Instagramissa.

– Onko hormonitaso reilu ja tarkka kuvaus siitä, onko joku mies vai nainen? Niinkö yksinkertaista se on? Hamilton kyseenalaisti.

Hän sai julkaisustaan paljon negatiivista palautetta. Hamilton kertoi saamastaan palautteesta uudella videojulkaisulla, jolla hän myös kertoi saaneensa tukea muilta naissurffaajilta.

Hamilton on Yhdysvaltojen mestari ja yksi WSL:n suosituimmista urheilijoista. Hän menetti kätensä 13-vuotiaana surffatessaan kotisaarellaan Hawaiilla, kun hai puri häntä.

Hamilton on harras kristitty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?