David Gaudu luuli puhuvansa vain kaverien kesken – pian todella kiusalliset viestit kollegasta näkyivätkin kaikille

Ranskalaispyöräilijä teki nolon mokan.

David Gaudu (oik.) ja Arnaud Démare eivät tule laisinkaan toimeen keskenään.

31.1. 18:33 | Päivitetty 31.1. 18:45

Ranskalaisen maantiepyöräilyn ammattilaistallin Groupama-FDJ:n kuljettaja David Gaudu paljasti kiusallisella töppäyksellään huipputallin sisällä kytevän keskinäisen vihanpidon.

Gaudu erehtyi kommentoimaan suorasukaisesti välejään tallikaveriinsa Arnaud Démareen sosiaalisen median alustassa Discordissa. Gaudu tarkoitti viestinsä vain rajatulle ryhmälle ystäviään, jolle ne lähetti. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun 26-vuotiaan pyöräilijän paljastukset levisivät ympäri sosiaalista mediaa.

Viestit paljastivat totuuden vastaansanomattomalla tavalla: Gaudu ja Démare, 31, ovat käytännössä täydellisessä välirikossa.

Gaudu täräytti suoraan, ettei halua Démarea mukaan Groupama-FDJ:n tämän vuoden joukkueeseen Ranskan ympäriajoon.

– Jos hän haluaa minun puhuvan päin hänen naamaansa, voin aivan hyvin tehdä sen. En minä pelkää häntä. Hän tietää, etten halua häntä Tourille, olen jo kertonut sen hänelle, Gaudu muun muassa uhosi julkisuuteen levinneissä viesteissä Cyclingnews-sivuston mukaan.

Gaudu kuvaili myös hänen ja Démaren keskinäistä tilannetta ”sodaksi”. Yhden viestin mukaan Démare ei suostu edes kulkemaan samassa hississä Gaudun kanssa.

– Hyvä asia on, että me emme puhu emmekä juuri koskaan kilpaile yhdessä, Gaudu latasi.

Selkkauksen levittyä julkiseen tietoon Gaudun ei auttanut muuta kuin pahoitella nöyrästi puheitaan.

– Puheitani ei olisi koskaan pitänyt tuoda esiin julkisessa tilassa. Olen pyytänyt anteeksi tallilta ja Arnaudilta, Gaudu kirjoitti Twitter-tilillään.

Yleisajaja Gaudu ja kirimies Démare ovat olleet molemmat mukana Groupama-FDJ:n Tour de France -tiimissä vuosina 2018 ja 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?