Vladimir Klitshkon mitta tuli täyteen – lataa videolla kovan syytöksen Venäjän ”rikoskumppanille”

Vladimir Klitshkon mukaan venäläisurheilijoiden päästäminen takaisin kansainvälisiin kilpailuihin olisi valtava virhe.

Vladimir Klitshkolla (vas) oli tiukat terveiset Thomas Bachille.

Ukrainalainen nyrkkeilysuuruus Vladimir Klitshko lähettää Twitter-tilillään tulikivenkatkuiset terveiset Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajalle Thomas Bachille.

Bachin johtama KOK kohautti viime viikolla ilmoitettuaan etsivänsä tapaa, jolla venäläiset urheilijat voitaisiin palauttaa kansainvälisiin kilpailuihin. KOK:n uuden linjauksen myötä näyttää mahdolliselta, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat päästä mukaan jo kesän 2024 Pariisin olympialaisiin.

Lue lisää: KOK on valmis päästämään venäläiset urheilijat takaisin kilpailuihin – tällaiset ovat tiukat reunaehdot

Thomas Bach.

Videossaan Bachia suoraan puhutteleva Klitshko muistuttaa saksalaisen urheilupomon olevan roolissaan ”universaalien suvaitsevaisuuden ja rauhan arvojen edustaja”.

– Venäläiset ovat olympiavoittajia rikoksissa siviilejä vastaan. Heillä on kultamitalit lasten pakkosiirroista ja naisten raiskaamisesta. Olympiasymbolia ei voi yhdistää näihin rikoksiin, koska se tekee sinusta rikoskumppanin tässä kammottavassa sodassa, Klitshko sanoo videolla.

– Älä tee tätä, muuten petät olympiahengen. Kansainvälinen urheiluyhteisö ei voi legitimoida ja tukea kansainvälisten lakien perusperiaatteita rikkovaa maata.

KOK kehotti alaisiaan lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pois kilpailuistaan heti sodan alettua viime helmikuussa, mutta viime kuukausina linja on alkanut muuttua.

Tuoreimpien kaavailujen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset voisivat kilpailla jatkossa neutraalin lipun alla.

– Vain urheilijat, jotka kunnioittavat täysin olympialiikkeen perusasiakirjaa voivat osallistua. Ne, jotka eivät ole tukeneet sotaa Ukrainassa voivat kilpailla, KOK kertoi keskiviikon tiedotteessaan.

Klitshkon mukaan venäläisurheilijoiden palauttaminen areenoille olisi valtava virhe.

– Maailma katsoo sinua. Onnea matkaan päätöksesi kanssa, hän päättää videonsa.

Molemmat Klitshkon nyrkkeilymestariveljekset ovat olleet suuressa roolissa Ukrainan sodan alettua viime helmikuussa. Vitali Klitshko on maan pääkaupungin Kiovan pormestari ja Vladimir hänen läheinen avustajansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?