Maailmanmestari Kyle Smaine, 31, on kuollut – julkaisi videon vain tunteja ennen järkyttävää onnettomuutta

Kyle Smainen lisäksi onnettomuudessa kuoli yksi toinen henkilö. Kolme muuta lumivyöryn tielle jäänyttä selviytyi.

Kyle Smaine juhli maailmanmestaruutta vuonna 2015.

30.1. 20:01

Freestylehiihdon maailmanmestari Kyle Smaine on kuollut lumivyöryssä 31 vuoden iässä. Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Smaine kuoli sunnuntaina Japanissa, kun hän osui neljän muun laskijan kanssa suuren lumivyöryn tielle Norikura-vuorella.

Kolme lumivyöryn alle jääneistä selvisi alas vuorelta, mutta paikallisten viranomaisten mukaan Smaine ja toinen mieshenkilö löydettiin kuolleena. Alueella oli voimassa lumivyöryvaroitus raskaiden lumisateiden jälkeen.

Smaine oli matkannut kodistaan Kaliforniasta Japanin Norikura-vuorelle kuvaamaan laskumateriaalia markkinointikampanjaa varten.

Kohtalokkaalla vapaalaskuretkellä mukana ollut ammattilaskija Adam Ü kertoi traagisista tapahtumista Mountain Gazettelle. Hänen mukaansa sunnuntain laskujen oli tarkoitus olla koko reissun viimeiset.

– Meillä ei ollut kameravälineitä mukanamme, teimme sen vain huvin vuoksi, Ü sanoi.

Iltapäivän toisen laskun jälkeen Smaine, Ü, ja ryhmä itävaltalaislaskijoita oli väärässä paikassa väärään aikaan.

– Näimme sen tulevan. Kuulimme rusahduksen ja tajusimme että kyseessä oli iso vyöry. Aloimme juosta, ja sitten se osui meihin, Ü kuvaili.

Ü kertoi hautautuneensa lumeen noin puolentoista metrin syvyyteen. Paikalle ehtineet pelastajat saivat kaivettua hänet esiin noin 25 minuutin jälkeen. Hän selvisi ilman vakavia vammoja. Smaine ei ollut yhtä onnekas.

Smaine ehti julkaista matkaltaan paljon materiaalia sosiaalisessa mediassa. Viimeisen, Suomen aikaa sunnuntaina julkaistun Instagram-videonsa saatetekstissä hän kehui Japanin lumen laatua uskomattomaksi.

Smainen viimeinen julkaisu on täyttynyt lukuisista surunvalitteluista.

– Olisipa meillä ollut enemmän aikaa hiihtää viime vuosina. Kiitos, että olit aina täynnä positiivista energiaa, Kyle, freestylehiihdon olympiavoittaja Joss Christensen kirjoitti.

Kyle Smainen kilpailu-uran huippuhetki oli halfpipen maailmanmestaruus vuoden 2015 MM-kisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?