Suomipopin tähtijuontaja joutui lunastamaan polleat puheensa – video sai julkimot kauhistelemaan: ”Apua, rohkee oot!”

Janne Saarinen lunasti lupauksiaan.

Janne Saarinen on tunnettu näyttelijäntyöstään muun muassa Salatut elämät -televisiosarjassa. Hänen ääntään kuullaan radiossa.

30.1. 17:01

RADIO SUOMIPOPIN juontaja Janne Saarinen, 28, ilmoitti hiljattain suorassa radiolähetyksessä ryhtyvänsä kelkkailijaksi saatuaan yllätyskutsun maajoukkueeseen Suomen kelkkailuliiton puheenjohtajalta Jani Tilvikseltä.

Saarinen aikoo tähdätä Suomen kelkkailumaajoukkueeseen vuoden 2026 olympialaisiin Italiassa.

Saarinen oli viikonloppuna kelkkailumaajoukkueen leirillä Latvian Siguldassa ottamassa ensimmäistä kertaa tuntumaa lajiin. Hän julkaisi Instagram-tilillään videoita ja kuvia ensimmäisistä treeneistään maajoukkuelaskijana.

– Torstaina mut kiinnitettiin maajoukkueeseen ja tänään näin ”pulkan” ekaa kertaa, Saarinen ilmoitti julkaisun saatetekstissä.

Saarisen suoritukset keräsivät nasevia kommentteja julkisuuden henkilöiltä.

Erityistä huomiota herätti video Saarisen ensimmäisestä laskusta. Siinä suosikkijuontaja tömähtelee kivuliaan näköisesti laskurännin seinämiin kerta toisensa jälkeen.

Esimerkiksi Saarisen juontajakollega Janni Hussi kirjoitti Instagramiin nauru- ja koirahymiöllä ryyditettynä:

– Aissaamari! Huomenna ihan dalmiksena on se eläin.

– Tossa jää äkkiä sekuntien lisäksi muutakin noihin seiniin. Esimerkiksi sielu, radiojuontaja Juuso ”Köpi” Kallio huomioi.

– Apua, rohkee oot! Mä harkitsin jossain vaiheessa tästä seuraavaa uraa myös mutta muutenkin tapaturma-alttiina en tiiä jäiskö yhteen laskuun, tokaisi aitajuoksija Annimari Korte.

Yhdessä Saarisen julkaisemista videoista lasku alkoi selvästikin jo sujua hieman paremmin.

– Ja ilmeisesti viikon päästä Norjaan, Saarinen kirjoitti kysyvästi viitaten ilmeisimmin Lillehammerissa sijaitsevaan toiseen kelkkarataan, jota Suomen kelkkailutoivot käyttävät harjoittelupaikkana.

Saarisen kelkkailuprojekti sai alkunsa, kun hän arvioi viime torstaina Suomipopin lähetyksessä, että kelkkailussa olisi vaivatonta saavuttaa olympiamenestystä.

– Ei tarvitsisi kun työntää kypärä päähänsä. Jos joku suomalainen menisi olympialaisiin, niin tulisi ihan varmasti jalometallia paluupostina. Olympiakomitea, jos olette kuulolle, niin lähettäkää tänne studioon kelkka. Lähden hakemaan Italiasta mitalia kolmen vuoden päästä. Ei se niin vaikeaa ole, Saarinen uhosi.

Pian studioon tuli puhelu puheenjohtaja Tilvikseltä.

– Olemme Latvian Siguldassa harjoitusleirillä. Ajattelin jutella, että jos kiinnostaa jutella, niin täällä me olemme.

Saarinen oli hämillään paitsi puhelusta myös siitä, että Suomella ylipäätään on kelkkailun maajoukkue. Tilviksen mukaan maajoukkueessa olisi vielä yksi paikka – ja se olisi Saarisen, jos tämä niin haluaisi.

– Jos tosissaan sitoutuu, niin ihan pienet mahikset on, että kolmessa vuodessa pääsee olympialaisiin. Pitää treenata hullun lailla, eikä kuvitella, että tämä on pulkkamäki, jossa lasketaan alas ja otetaan mitali, puheenjohtaja Tilvis totesi.

Saarinen naureskeli aluksi, ettei kannattaisi soittaa suutaan, mutta sanoi silti tavoittelevansa paikkaa olympialaisten kelkkailusta.

Olympialaisissa kilpaillaan kolmessa ratakelkkailulajissa: skeletonissa, rattikelkkailussa ja ohjaskelkkailussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?