Katri Myllykoski, 60, rohmusi mitaleja talviuinnin MM-kisoissa

Herttoniemen Hylkeitä edustava Katri Myllykoski saalisti kuusi mitalisijaa talviuinnin MM-kisoissa Bledjärvelllä.

Talviuinnin 13. MM-kilpailut järjestettiin Bledjärvellä Sloveniassa.

29.1. 21:43

Aikuinen nainen voi tehdä mitä vaan, jos uskallusta riittää. Herttoniemen Hylkeitä edustava Katri Myllykoski on väkevä esimerkki naisesta, joka ei pelkää haasteita. Talviuinnista innostunut Myllykoski, 60, osallistui tällä viikolla lajin MM-kilpailuihin, jotka järjestettiin Slovenian Bledjärvellä.

Alppien vuoristoalueen itäosassa sijaitsevasta Bledistä tuli tunnettu paikka 1800-luvun puolivälissä, kun kylään perustettiin keuhkoparantola. Nykyään paikan vetonaula on pari kilometriä halkaisijaltaan oleva järvi.

Bled tunnetaan paremmin soutajien paratiisina ja moninkertaisena lajin MM-kisojen isäntänä. Nyttemmin myös uimarit ovat löytäneet idyllisen järvimaiseman.

Katri Myllykoski kauhoi ikäluokassaan kuusi mitalia MM-kisoissa.

Tällä viikolla Bledjärvellä järjestettiin talviuinnin MM-kilpailut. Avantouinnista ei ollut kyse, mutta ei vesi kovin lämmintäkään ollut. Bledin kaupungin tilaston mukaan vesi oli nolla-asteista, kun kisajärjestäjät ilmoittivat veden lämpötilaksi 5–6 astetta.

– Tuntemusteni perusteella kisaorganisaation lukema tuntui oikeammalta, Myllykoski kertoi Facebook-sivuillaan.

Bledissä oli mukana iso joukko suomalaiskilpailijoita, joista todelliseksi mitalirohmuksi osoittautui naisten 60–64-vuotiaiden sarjassa kisannut Myllykoski. Hän nappasi Suomelle kisojen ensimmäisen maailmanmestaruuden 100 metrin rintauinnissa, mutta ei tyytynyt yhteen mitaliin. Kisojen jatkuessa Myllykoski täydensi kokoelmaansa viidellä mitalilla.

Maarit Sihvonen (o.s) ja Katri Lylynperä nautiskelevat kylvystä MM-urakan jälkeen.

Myllykoskea säesti mainiosti samassa ikäluokassa kisannut Maarit Sihvonen (o.s. Vähäsaari), jolla on vahva kilpauimaritausta. Oululainen edusti Suomea vuoden 1984 olympia-altaassa Los Angelesissa.

Myllykosken huoltajana toimi Veijo Åberg, joka ihmetteli suojattinsa rivakkaa kauhomista. Myllykoski kuvasi kaksikon sananvaihtoa Facebookissa.

– Vaparin jälkeen huoltomies Veijo ihmetteli miksi ihmeessä uin 50 m vaparissa nopeamman ajan Bled-järvessä kuin Espoonlahden uimahallissa pari viikkoa sitten. Vastasin, että kylmästä vedestä oli kiire pois. Tuloksella irtosi ikäsarjassani hopeamitali.

Talviuinnin MM-karkelot päättyivät lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?