Zelenskyin neuvonantaja haukkuu KOK:n Venäjää myötäilevän linjan pystyyn: ”Edistää massamurhaamista ja joukkotuhoa”

Ukrainan poliittinen johto arvostelee kovin sanoin Kansainvälisen olympiakomitean linjausta päästää venäläisurheilijat takaisin urheiluareenoille.

Mihailo Podolyak arvostelee kovin sanoin Kansainvälistä olympiakomiteaa.

28.1. 12:52

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podolyak kritisoi lauantaina Kansainvälistä olympiakomiteaa voimakkain sanankääntein. KOK päätti aiemmin tällä viikolla, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voivat päästä mukaan Pariisin olympiakisoihin Aasiassa järjestettävien karsintojen kautta.

Lue lisää: KOK on valmis päästämään venäläiset urheilijat takaisin kilpailuihin – tällaiset ovat tiukat reunaehdot

Podolyakin mukaan KOK:n päätös on järkyttävä.

– KOK esittää maailmalle väkivallan, massamurhaamisen ja joukkotuhon edistämistä, Podolyak kirjoitti Twitter-tilillään.

Podolyakin mielestä venäläisurheilijat ovat osa maan sotakoneistoa ja ”kuoleman lähettiläitä”.

– Urheilua ei voi erottaa politiikasta – urheilu tukee sitä. Siten KOK edistää venäläistä epäinhimillistä politiikkaa, Podolyak totesi.

Presidentti Zelenskyi tuomitsi perjantaina KOK:n aiemmin tällä viikolla tekemän ratkaisun, jonka mukaan venäläiset urheilijat pääsevät jälleen mukaan kansainväliseen kilpailutoimintaan.

– Kutsun herra Bachin Bahmutiin, jotta hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa. On selvää, että mikä tahansa neutraali venäläisurheilijoiden lippu on veren tahrima, Zelenskyi sanoi ja viittasi KOK:n saksalaiseen puheenjohtajaan Thomas Bachiin.

Bach on tunnetusti ollut hyvin myötämielinen Venäjän urheilujärjestelmää kohtaan ja veljeillyt ahkerasti Vladimir Putinin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?