Volodymyr Zelenskyi kutsui Thomas Bachin sodan etulinjakaupunkiin: ”Jotta hän näkee ihan itse”

Volodymyr Zelenskyi perusteli kutsuaan näin: ”Jotta hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi (vas.) ja Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach tapasivat Kiovassa heinäkuussa 2022.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui perjantaina Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n saksalaisen puheenjohtajan Thomas Bachin vierailulle sodan etulinjakaupunkiin Bahmutiin.

KOK hämmästytti keskiviikkona, kun se ilmoitti etsivänsä ”väylää” venäläisurheilijoiden pääsylle ensi vuoden Pariisin olympialaisiin ”neutraaleina” urheilijoina.

– Kutsun herra Bachin Bahmutiin, jotta hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa. On selvää, että mikä tahansa neutraali venäläisurheilijoiden lippu on veren tahrima, Zelenskyi sanoi.

Puhuin hänen (Bachin) kanssaan useammin kuin kerran enkä koskaan kuullut, kuinka hän suojelisi urheilua sotapropagandalta, mikäli hän palauttaisi venäläisurheilijat kansainvälisiin kisoihin. Teemme kaikkemme suojellaksemme urheilua terroristivaltion poliittiselta tai miltä tahansa muulta vaikuttamiselta, mikä on väistämätön seuraus siitä, jos venäläisurheilijat päästetään kilpailemaan.

Venäläisjoukot ovat yrittäneet viime kuukausina saada haltuunsa Itä-Ukrainassa sijaitsevan Bahmutin. Ukraina on kuvaillut alueella käytyjä taisteluja eräiksi verisimmistä viime helmikuussa alkaneen Venäjän hyökkäyksen aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?