Vuoden urheilijan valinnasta alkoi kova jälkipuinti – Tapio Suominen latasi suorat sanat Lauri Markkasen sijoituksesta

Sosiaalisessa mediassa kommentoidaan puolesta ja vastaan, olisiko Lauri Markkasen pitänyt sijoittua paremmin kuin neljänneksi Vuoden urheilija -äänestyksessä. Myös muutamat muut sijoitukset kirvoittavat kommentteja.

Urheilutoimittajien mielestä Lauri Markkanen oli viime vuoden neljänneksi paras suomalaisurheilija.

13.1. 8:24

Vuoden urheilija -äänestyksen tulos harvoin jää ilman jälkipuintia. Hiihtäjä Iivo Niskasen ykkössijaa pidettiin etukäteen varmana, mutta jokseenkin yhtä selvänä asiana oletettiin koripalloilija Lauri Markkasen kakkossijaa.

Niskanen valittiinkin Vuoden urheilijaksi, mutta Markkanen oli urheilutoimittajien äänestyksessä vasta neljäs.

Edelle kiilasivat yleisurheilijat Wilma Murto ja Topi Raitanen. Markkanen sai enemmän ykkössijoja (42) kuin Murto (40) ja Raitanen (7), mutta useat yleisurheilijoita äänestäneet eivät nostaneet listalleen ollenkaan Markkasta tai sijoittivat hänet korkeintaan juuri ja juuri kymmenen joukkoon.

Lue lisää: 20-vuotias formulalupaus raivostui Kalle Rovanperän kohtelusta – ”Joku on saatanan pielessä”

Markkasen sijoitus on kirvoittanut kovaakin arvostelua sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi urheiluselostaja Tapio Suominen latasi melkoisen suorat sanat äänestystuloksesta:

– Vuoden urheilija -äänestyksessä vanha liitto elää edelleen, ikävä kyllä. Markkanen sai 42 ykkösääntä, Murto 40. Wilma keräsi 530 yhteisääntä enemmän kuin Lauri. Sama suomeksi, osa jätti Laurin jämäsijoille tai kokonaan pois listoiltaan. Surullista…

Markkasta kannattavia kommentteja on runsaasti muitakin:

Erityisesti Raitasen kolmossija kummastuttaa:

Markkasen jääminen äänestyksessä neljänneksi saa myös kannatusta:

Yksi arvostelun kohde on myös jääkiekkoilijoiden saamat ykkösäänet: Stanley Cup -voittaja Mikko Rantanen keräsi viisi ykkössijaa, MM- ja olympiajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula seitsemän ykkössijaa.

Filppulan kohdalla on syytä huomata, että hänestä tuli viime vuonna ensimmäinen suomalainen, joka nousi ”kolmen kullan klubiin” eli on ollut voittamassa MM- ja olympiakultaa sekä NHL:n Stanley cupin. Tosin Vuoden urheilija -äänestyksessä pitäisi äänestää kuluneen vuoden urheilumeriiteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?